Eșec usturător cu Danemarca al naționalei feminine

Prestația excelentă de duminică, din partida cu Serbia, a fost urmată de un duș rece, chiar cu gheață, împotriva Danemarcei, în ultimul joc din grupele preliminare ale mondialelor feminine. Naționala României a fost zdrobită marți seara de Danemarca, scor 23-39. E un scor la care multe comentarii nu pot fi făcute, diferența indicând fidel evoluția foarte slabă a echipei noastre. Practic, România a fost în joc doar în primele 20 de minute, după care în tabăra noastră s-a rupt filmul. După 10-21 la pauză, Florentin Pera a decis să trimită în repriza secundă jucătoarele mai tinere scorul ultimelor 30 de minute fiind „doar” de 13-18.

România se califică în Main Round, acolo unde va porni cu două puncte, având nevoie de trei victorii cu Germania, Polonia și Japonia pentru calificarea în sferturile de finală.

DANEMARCA – ROMÂNIA 39-23 (21-10) Arbitri: Bojan Lah / David Sok (Slovenia)

Danemarca: Toft, Reinhardt – Jorgensen 10, Ostergaard 5, M. Hansen 4, Friis 4, R. Iversen 3, Hojlund 3, Hageso 2, U. Hansen 2, Burgaard 2, Scaglione 2, Heindahl 1, Haugsted 1, S. Iversen, Petersen. Antrenor: Jesper Jensen.

România: Ciucă 5/22, Hosu 5/15, Dumanska 4/13 – Lixăndroiu 5/10, Pintea 3/5, Seraficeanu 3/5, Ostase 3/8, Buceschi 2/5, Dindiligan 2/2, Badea 2/3, Popa 2/6, Gogîrlă 1/6, Dincă 0/1, Laslo 0/3, Bazaliu 0/2, Bucur. Antrenor: Florentin Pera.

Foto: Emilia Nicolae.

Un comentariu la „Eșec usturător cu Danemarca al naționalei feminine

  • 06/12/2023 la 06:05
    Permalink

    Din păcate, s-a adeverit că o minune nu ține mai mult de trei zile.Cu Serbia am arătat că știm cum trebuie să jucăm, cu Danemarca am demonstrat că nu putem in fața unui adversar de top. Degeaba organizăm poate cel mai valoros campionat, dacă „florile” din Ligă sunt din import iar noi oferim ornamentele. Avea dreptate profesorul Tadici, când atrăgea atenția asupra ignorării jucatoarelor crescute în România. Așadar, nu mergem pe calea care duce în vârful ierarhiei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *