Miercuri încep europenele masculine

Cea de-a șaisprezecea ediție a campionatului european masculin începe miercuri, 10 ianuarie, în Germania. După 28 de ani, România este din nou prezentă la europene, unde s-a calificat cu două victorii și patru înfrângeri dintr-o grupă cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe. Trei dintre cele 24 de participante debutează la un turneu final european, este vorba despre Grecia, Georgia și Insulele Feroe. Favorita caselor de pariuri pentru câștigarea titlului european este Danemarca, urmată de Suedia, Franța, Spania și Germania.

România va evolua în grupa B la Manheim, alături de Austria, Spania și Croația, primul joc al echipei noastre fiind programat vineri, 12 ianuarie, de la ora 19, contra Austriei. Cum doar primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale, obiectivul echipei noastre (care nu a fost anunțat oficial) nu poate fi decât confirmarea evoluțiilor ascendente din ultimele jocuri de pregătire.

Cât despre debutul europenelor, acesta va fi unul cât se poate de spectaculos, fiind așteptată doborârea recordului mondial de asistență la un meci de handbal. Partidele Franța – Macedonia de Nord (ora 19) și Germania – Elveția (ora 21.45) se vor disputa la Dusseldorf, pe o arenă ce găzduiește de obicei meciuri de fotbal și care poate primi peste 53.000 de spectatori. Campionatul european va fi transmis în România de Digi Sport și Prima Sport.

Lotul României pentru campionatul european 

Portari: Dan Vasile, Ionuț Iancu.

Linia de 9 metri: Dan Racoțea, Demis Grigoraș, Cristian Ghiță, Daniel Stanciuc, Andrei Buzle, Gabriel Cumpănici, Gabriel Ilie, Andrei Drăgan, Marius Sadoveac.

Extreme: Alexandru Tărîță, Nicușor Negru, Ionuț Nistor, Sabin Constantina.

Pivoți: Adrian Rotaru, Robert Nagy, Călin Dedu.

Apărători: Robert Militaru, Liviu Caba.

Antrenori: Xavier Pascual (principal), Mihai Popescu (secund), Bogdan Pralea (portari).

Foto: eurohandball.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *