Debut nefast pentru România la europenele masculine

România a pierdut fără drept de apel primul meci de la europenele din Germania, 24-31 în fața Austriei, echipă în fața căreia mai pierduse de două ori în preliminarii. Teoretic era adversarul cel mai abordabil din grupa B, iar timp de o repriză am trăit chiar cu iluzia că putem produce surpriza. Probabil, însă, că austriecii ne-au luat de sus, aspect la care s-a adăugat evoluția excelentă a portarului Ionuț Iancu, iar de aici a rezultat scorul primei reprize, 15-14 pentru Austria. O primă repriză în care Nicușor Negru și Liviu Caba au văzut direct cartonașul roșu pentru intervenții nesăbuite.

Normalitatea și-a intrat în drepturi în repriza a doua, când austriecii au speculat la maxim noianul de greșeli din tabăra noastră. Iancu a fost omul numărul 1 al României, în timp ce cel mai bun jucător de câmp a fost cel care are mai multe minute la națională decât la echipa de club, Daniel Stanciuc. Urmează meciul cu Spania de duminică unde nu putem spera decât ca ibericii să fie băieți buni și să nu ne dea multe.

AUSTRIA – ROMÂNIA 31-24 (15-14)

România: Iancu – Grigoraș 6, Stanciuc 4, Buzle 4, Nistor 3, Ilie 2, Cumpănici 2, Rotaru 1, Dedu 1, Ghiță 1, Militaru, Racoțea, Tărîță, Caba, Negru. Antrenor: Xavier Pascual.

Foto: eurohandball.com

Un comentariu la „Debut nefast pentru România la europenele masculine

  • 14/01/2024 la 14:34
    Permalink

    Azi, înaintea meciului cu Spania la tv1 am văzur 2 handbalisti din nationala care se scuzau că nu AVEM experienta! Erau plini de frică …Mă antrenorule şi staful lui, cum puteti lăsa pe ăştia doi- speriați- să aibe o aşa vulnerabilitate să vorbească aşa? Suntem deja învinşi cu asemenea staf, antrenor şi jucători.Sunteți nişte nepunticioşi. Cum mă proştilor mai participați la asta în asemenea condiții! Eu v AŞI desființa.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *