Derby cu scandal: Vâlcea câștigă, dar Craiova a fost la un pas să se retragă de pe teren

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat joi după-amiază derby-ul Olteniei din Liga Florilor, ce a contat pentru etapa a doua,  după un meci de un bun nivel, dar cu multe scântei. Partida a început sub semnul echilibrului, cu câteva parade ale portarilor, dar și cu două goluri spectaculoase înscrise de vâlceanca Lopez Herrero din extrema dreaptă, iar în minutul 10 scorul era egal, 4-4. Gazdele s-au desprins la trei goluri în minutul 17, 8-5, după un nou gol al Martei Lopez Herrero, iar antrenorul craiovean Bogdan Burcea a solicitat time-out. În ultima parte a primei reprize, gazdele n-au mai avut viteză și precizie pe faza de atac, iar craiovencele au egalat la 10 în minutul 29, pe contraatac, însă Vâlcea, cu portărița Dumanska în mare formă, a intrat cu 2 goluri avans la cabine.

La cinci minute după pauză, a izbucnit scandalul. La o fază de atac a oaspetelor, Lopez Herrero a tras-o îndelung de tricou pe Trifunovic (fiind ulterior eliminată 2 minute), sârboaica Craiovei a ripostat, lovind-o cu cotul în figură pe adversara sa, și a primit direct cartonașul roșu. Antrenorul Bogdan Burcea a luat foc, și-a scos echipa de pe teren, însă reluările TV au arătat că lovitura Jelenei Trifunovic a fost intenționată. Tehnicianul Craiovei a primit și el cartonaș roșu, fiind trimis în tribună, după care oaspetele au revenit pe teren, au luat conducerea și au avut avantaj de două goluri în minutul 38, 16-14. Gazdele au egalat 5 minute mai târziu, apoi s-au desprins la două goluri, 18-16, în minutul 47. Dumanska și-a continuat recitalul în poarta gazdelor, iar Lopez Herrero a făcut 22-18 în minutul 53, avantaj ce s-a dovedit decisiv până la final. A fost, însă, un nou meci în care arbitrajul constănțenilor Georgescu și Moldoveanu a stârnit multe polemici.

SCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova  27-23 (12-10). Marcatoare: Lopez 9, Popa 6, Glibko 4, Fernandez 4, Petrovic 1, Gavrilă 1, Vieira 1, Florica 1 / Gjorgjievska 6, Zamfir 6, Seric 3, Tătar 2, Nikolic 2, Rădoi 2, ,Trifunovic 1, Țicu 1.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.