Derby cu scandal: Vâlcea câștigă, dar Craiova a fost la un pas să se retragă de pe teren

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat joi după-amiază derby-ul Olteniei din Liga Florilor, ce a contat pentru etapa a doua,  după un meci de un bun nivel, dar cu multe scântei. Partida a început sub semnul echilibrului, cu câteva parade ale portarilor, dar și cu două goluri spectaculoase înscrise de vâlceanca Lopez Herrero din extrema dreaptă, iar în minutul 10 scorul era egal, 4-4. Gazdele s-au desprins la trei goluri în minutul 17, 8-5, după un nou gol al Martei Lopez Herrero, iar antrenorul craiovean Bogdan Burcea a solicitat time-out. În ultima parte a primei reprize, gazdele n-au mai avut viteză și precizie pe faza de atac, iar craiovencele au egalat la 10 în minutul 29, pe contraatac, însă Vâlcea, cu portărița Dumanska în mare formă, a intrat cu 2 goluri avans la cabine.

La cinci minute după pauză, a izbucnit scandalul. La o fază de atac a oaspetelor, Lopez Herrero a tras-o îndelung de tricou pe Trifunovic (fiind ulterior eliminată 2 minute), sârboaica Craiovei a ripostat, lovind-o cu cotul în figură pe adversara sa, și a primit direct cartonașul roșu. Antrenorul Bogdan Burcea a luat foc, și-a scos echipa de pe teren, însă reluările TV au arătat că lovitura Jelenei Trifunovic a fost intenționată. Tehnicianul Craiovei a primit și el cartonaș roșu, fiind trimis în tribună, după care oaspetele au revenit pe teren, au luat conducerea și au avut avantaj de două goluri în minutul 38, 16-14. Gazdele au egalat 5 minute mai târziu, apoi s-au desprins la două goluri, 18-16, în minutul 47. Dumanska și-a continuat recitalul în poarta gazdelor, iar Lopez Herrero a făcut 22-18 în minutul 53, avantaj ce s-a dovedit decisiv până la final. A fost, însă, un nou meci în care arbitrajul constănțenilor Georgescu și Moldoveanu a stârnit multe polemici.

SCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova  27-23 (12-10). Marcatoare: Lopez 9, Popa 6, Glibko 4, Fernandez 4, Petrovic 1, Gavrilă 1, Vieira 1, Florica 1 / Gjorgjievska 6, Zamfir 6, Seric 3, Tătar 2, Nikolic 2, Rădoi 2, ,Trifunovic 1, Țicu 1.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *