Potaissa câștigă la Bacău după un meci cu multe goluri și trece pe primul loc

Meci extrem de disputat miercuri seara, în Sala Sporturilor din Bacău, între nou-promovata CSM și deținătoarea Cupei Challenge. Handbaliștii băcăuani au început partida crispați, comițând multe erori, speculate de experimentații lor adversari, Irimuș a închis poarta turdeană și așa s-a făcut că Potaissa s-a desprins la 6 lungimi. De la 8-14, în minutul 22, băcăuanii au făcut un tur de forță pe finalul primei reprize, cu un Crăciunescu foarte inspirat între buturi și cu Tudorancea foarte bun de la 9 metri, interul gazdelor înscriind în ultima secundă cu o aruncare de la circa 15 metri. Potaissa a început bine și repriza secundă și a avut 4 lungimi avans în minutul 34, după ce a profitat de două aruncări apărate de Irimuș și o pasă greșită a lui Serhel. În minutul 38, la 19-22, s-au consumat două faze îndelung și vehement contestate de tribune, dar și de banca gazdelor: Bacăul a recuperat un balon, a plecat pe faza doua, însă arbitrii mureșeni Nacu și Rucoi au fluierat pași la Mihai Cotinghiu pentru ca, la faza următoare să acorde un 7 metri oaspeților, care s-au desprins din nou la 4 goluri. Au urmat alte momente de blackout în tabăra gazdelor, turdenii și-au făcut jocul de regularitate, cu ex-băcăuanul Rotaru în mare formă, au marcat din toate pozițiile și au avut și 9 goluri avans. Potaissa Turda a câștigat în cele din urmă meritat, grație experienței și omogenității superioare, și s-a instalat în fotoliul de lider al Ligii Zimbrilor.

CSM Bacău – Potaissa Turda 30-36 (16-17)

Bacău: Tamaș, Crăciunescu 1 gol, Freiwald – Tudorancea 7, Tărîță 6, Juverdianu 4, Păunică 3, Serhel 3, Gal 2, M. Cotinghiu 2, Maksimov, G. Cotinghiu, Bologa, Anton, Dascălu, Păunescu. Antrenor: Eden Hairi.

Turda: Irimuș, Szopka, Fleșer – Rotaru 7, Cîntec 7, Pavel 5, Talas 4, Ghiță 4, Lazăr 3, Szoke 2, Pop 2, Ignat 1, Pințoiu 1, Laslo, Barta. Antrenor: Horațiu Gal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *