Exclusiv / Paulo Pereira: ”Îmi doresc din tot sufletul ca Portugalia și România să se califice împreună la EURO 2020”

Vă prezentăm partea a doua a interviului cu Paulo Pereira, selcționerul Portugaliei și antrenorul principal al echipei masculine a clubului CSM București, în care puteți citi ce crede tehnicianul portughez despre viitoarele preliminarii ale europenelor, în care Portugalia și România fac parte din aceeași grupă.

Rep.: Ce obiectiv aveți pentru participarea în Challenge Cup cu CSM București ?

Paulo Pereira: Ne dorim să încercăm să câștigăm această competiție. Sunt mai mulți factori pe care trebuie să-i controlăm pentru a putea lupta în toate competițiile în care suntem implicați. Noi avem datoria să încercăm să câștigăm, dar totul trebuie luat pas cu pas, în orice caz, obiectivul nostru e să câștigăm Challenge Cup.

Rep.: Să trecem acum la echipele naționale. Credeți că e un avantaj pentru Portugalia faptul că selecționerul ei antrenează în România ?

P.P.: Când a avut loc tragerea la sorți, eu eram deja în România, iar acum este un lucru des întâlnit ca un antrenor să fie simultan la o echipă de club și la o echipă națională. Eu am la CSM București și internaționali români, dar și portughezi, iar grupa din care facem parte este foarte grea, cu Franța, marea favorită, dar și cu Lituania care e într-o continuă creștere valorică. Ținând cont de faptul că la turneul final de vor califica și cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3 în grupe, eu îmi doresc ca din grupa noastră să se califice și Portugalia și România, pe lângă Franța. Ar fi un lucru minunat să sărbătorim împreună o calificare, mai ales că sunt lucruri care ne leagă, cum ar fi faptul că la play-off-ul pentru mondiale am jucat cu echipe din fosta Iugoslavie, noi cu Serbia, iar România cu Macedonia. Din toată inima vă spun că visul meu este ca Portugalia și România să meargă împreună la viitoarele campionate europene. 

Rep. Așadar, credeți că e posibil ca a treia clasată din grupa noastră să meargă la turneul final ?

P.P.: Da, se poate, date fiind valorile apropiate ale Portugaliei, României și Lituaniei, fiindcă nu mai e mare diferență între meciurile acasă și cele din deplasare, deci consider că e posibil orice.

Rep.: În condițiile astea, se poate spune că primul meci din preliminarii, dintre Portugalia și România, ar putea fi considerat ca o mică finală pentru locul 2 în grupă ?

P.P.: Nu, fiindcă Lituania e o echipă puternică. Eu cred că, în afara Franței, în meciurile dintre celelalte echipe se pot înregistra orice rezultate, oricine poate câștiga sau poate pierde. Acesta poate fi un lucru bun, în condițiile în care și locul al treilea se poate califica, dar, pe de altă parte, mai sunt și alte grupe echilibrate, așa că e greu de prevăzut ce se poate întâmpla. Cert este că noi, la CSM București, vom încerca să creștem permanent nivelul jucătorilor, fiindcă numai așa va crește și nivelul echipei. În privința preliminariilor pentru EURO 2020, pentru mine e dificil, din punct de vedere emoțional. Glumind puțin, dacă s-ar putea, aș cere federației europene ca, la meciurile dintre România și Portugalia, să acorde ambelor echipe câte 3 puncte, dar evident că acest lucru nu e posibil, așa că vom lupta fiecare pentru țara lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.