EXCLUSIV / Crina Pintea: ”Nu îmi fac griji de adversare, depinde de noi să facem o figură frumoasă la EURO”

Handbal Mania a realizat un interviu cu cel mai bun pivot al sezonului trecut din prima ligă franceză de handbal feminin, adică din țara deținătoare a titlului mondial. Crina Pintea a vorbit pentru cititorii handbalmania atât despre echipa de club (Paris 92), cât și despre echipa națională și europenele din Franța, de la finele acestui an.

Rep.: În primul rând, te rog să ne spui cum o duci în Franța, atât din punct de vedere personal, cât și sportiv.

Crina Pintea: Mă simt foarte bine la Paris, îmi place foarte mult, mi-am făcut prieteni, iar acum e mai bine și cu limba franceză. Din punct de vedere sportiv e la fel, sunt foarte bine, toată lumea are încredere în mine.

Rep.: Cum ți se pare nivelul campionatului francez, față de cele în care ai evoluat anterior, adică din România și din Germania ?

C.P.: Campionatul Franței este unul destul de puternic, echilibrat, este mai tare decât cel din Germania și, cred eu, și față de cel din România. Consider că așa va fi și în viitor, deoarece ei se bazează destul de mult pe tinerele jucătoare. De exemplu, în echipa mea, suntem șapte jucătoare cu experiență și șapte cu vârste între 18 și 20 de ani, acestora din urmă li se oferă șansa să joace, iar clubul chiar se bazează pe ele.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine distincția pe care ai primit-o recent, de cel mai bun pivot în campionatul intern al țării care e campioana mondială ?

C.P.: A însemnat foarte mult pentru mine sa fiu desemnată cel mai bun pivot, a fost un sentiment pe care l-am așteptat de mult timp, am muncit din greu, iar satisfacția a fost una pe măsură.

Rep.: Care e colega de la echipa de club cu care te înțelegi cel mai bine și de ce ?

C.P.: Mă înțeleg foarte bine cu toate colegele mele, însa colega mea de suflet este Sonja Frey, ne cunoaștem de aproape 4 ani, ne înțelegem din priviri, atât pe terenul de handbal, cât și în afara lui.

Rep.: Dar de la echipa națională ?

C.P.: La echipa națională mă înțeleg foarte bine cu multe fete, sunt mult prea multe ca să pot da nume și chiar nu vreau să omit pe cineva😀

Rep.: Duminică, aveți un meci foarte important cu Nantes în Cupa EHF, având de recuperat 5 goluri (în tur, Paris 92 a pierdut la Nantes cu 26-31), ce șanse crezi că aveți să recuperați și să vă calificați ?

C.P.: Așa este, duminică va fi un meci foarte greu, noi ne dorim foarte mult să recuperăm cele 5 goluri. Sper din inimă că o să fim mult mai concentrate și, la final, să ne bucurăm că vom merge mai departe în Cupa EHF.

Rep.: A mai rămas mai puțin de o lună și jumătate până la EURO, cum ți se pare grupa României ?

C.P.: Este una accesibilă, însa eu nu de echipele adverse îmi fac griji, cred cu tărie că de noi depinde orice rezultat.

Rep.: Te avantajează faptul că se joacă în Franța ?

C.P.: Nu știu dacă neapărat mă avantajează faptul că sunt deja în Franța, poate puțin. Cunosc sala, cunosc puțin și limba franceză, dar, sincer, nu cred că pe teren va ajuta acest lucru.

Rep.: Realist vorbind, ce obiectiv crezi că ar trebui să aibă naționala României la acest EURO ?

C.P.: Mi-e greu să răspund la această întrebare, dar, cum am spus, depinde foarte mult de noi să facem o figură frumoasă.

Rep.: În final, te rog să transmiți un mesaj iubitorilor de handbal din România.

C.P.: Vreau să le mulțumesc din suflet tuturor celor care ne susțin, atât la bine, cât și la greu, sănătate multă și Doamne ajută, să auzim numai de bine !

Foto: gettyimages.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *