Analiză / Cine va merge la anul în Liga Zimbrilor ? Cum ar putea arăta turneele semifinale

Campionatul eșalonului secund de handbal masculin și-a consumat primul sfert din sezonul regulat, iar rezultatele de până acum oferă câteva indicii despre cine ar putea emite pretenții de calificare la turneele semifinale și, ulterior, de promovare.

Seria A este dominată de echipa care pare a fi cea mai puternică din Divizia A, e vorba de CSM Vaslui. Echipa pregătită de Leonard Bibirig domină autoritar seria, în cupă a câștigat la 10 goluri pe terenul unei echipe cu pretenții din seria B (CSM Alexandria) și e greu de crezut că ar putea avea probleme la promovare. Singura problemă a lui Leonard Bibirig este să-și țină jucătorii în priză, cu meciuri în care să întâlnească adversari mai tari. Pentru locul al doilea, principalele candidate sunt CSU CNOT Brașov și CSU Galați, însă nu e de neglijat nici CSM Botoșani, în creștere evidentă față de sezonul trecut.

Seria B este dominată de ”satelitul” lui HC Dobrogea Sud Constanța, care a obținut victorii pe linie, iar asta spune multe despre nivelul seriei. Cum pentru calificarea la turneul semifinal, rezultatele constănțenilor nu vor fi luate în considerare, favoritele pentru calificarea în faza următoare sunt CSM Alexandria și CS Medgidia.

Seria C, singura cu numai 5 echipe, o are în prim plan pe CSM Reșița, care nu a cunoscut înfrângerea și nici nu pare că va pierde vreun meci. La acest moment, bănățenii se anunță a fi a doua favorită la promovarea directă, după CSM Vaslui. Lupta pentru locul al doilea al seriei se dă, deocamdată, între CSU Craiova și Unirea Sânnicolau Mare, adică două dintre echipele din Divizia A calificate în optimile Cupei României.

În seria D se dă o luptă în trei pentru cele două locuri calificante la turneul semifinal. Lideră e CSM Oradea, care părea să nu aibă probleme în câștigarea seriei, asta până în ultima etapă, când bihorenii au pierdut la Sibiu. CSM Sghișoara și nou-înființata Szejke Odorheiu Secuiesc sunt celelalte două formații pretendente la unul din primele două locuri, iar lupta se anunță pasionantă până la finalul sezonului regulat.

Astfel, componențele celor două grupe al turneului semifinal ar putea fi următoarele:

Grupa I: CSM Vaslui, CS Medgidia, CSM Reșița, CSM Sighișoara / Szejke Odorhei.

Grupa a II-a: CSU CNOT Brașov / CSU Galați, CSM Alexandria, CSU Craiova / Unirea Sânnicolau Mare, CSM Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *