20 de minute n-au fost de-ajuns pentru un rezultat bun / Manuel Montoya s-a enervat la conferința de presă

România a început în mare forță partida de Cluj cu campioana mondială, beneficiind, e-adevărat, și de paradele senzaționale ale lui Mihai Popescu, un portar de ”Top Class”, așa cum l-au numit și francezii după meci. Cu siguranță că francezii nu s-au așteptat la o replică atât de puternică și nici nu s-au gândit că ar putea fi conduși cu 5-1 după 10 minute de joc de o echipă spulberată de Portugalia în urmă cu câteva zile. Minunea a mai durat 10 minute, după care ”experții” au dat drumul la joc și au venit ca un tăvălug peste ai noștri. Dincolo de valoarea individuală incontestabil superioară a oaspeților, care a făcut diferența, au fost, totuși foarte multe, poate chiar prea multe goluri primite de selecționata noastră pe repunerile rapide ale adversarilor. După cele văzute la Cluj rămâne însă întrebarea ”ce-ar fi fost dacă în Portugalia s-ar fi jucat aceeași determinare și aceeași ambiție ?” S-au marcat, e drept, cu 8 goluri mai mult decât miercuri, însă 21 de goluri tot e puțin. Interii (sau o parte din ei) au punctat mai mult, însă cum rămâne cu sarabanda de greșeli tehnice comise pe faza de atac, cu replierea deficitară, cu ritmul bătrânesc al atacului pozițional ?

Persoanele desemnate de FRH să gestioneze relația dintre presă și jucători și antrenori au făcut-o prost. Au anunțat că vor fi interviuri într-o zonă mixtă, unde au amplasat fără nicio logică niște gradene care au îngreunat foarte mult comunicarea. Francezii au fost amabili cu naționala noastră, au spus că le-a creat probleme, chiar mai mari decât a făcut-o Lituania în urmă cu trei zile și lupta pentru locul doi e deschisă. Mihai Popescu a subliniat că ne trebuie mai multă atitudine în joc, mai multă determinare. Viorel Fotache a admis că jocul din Portugalia a fost sub orice critică și că tricolorii și-au dat palme între ei după acel joc. Manuel Montoya a observat un progres față de meciul  precedent și a opinat că diferența de la final a fost prea aspră. Selecționerului i-a sărit, însă, țandăra când a fost întrebat cine a făcut selecția pentru cele două meciuri din preliminarii. Pe un ton ridicat, Montoya a spus că nu se pune problema ca altcineva în afara lui să facă selecția, că de când e selecționer a urmărit multe meciuri din Liga Zimbrilor (le-o fi văzut și pe cele din Champions League?) și că, în momentul în care nu va alege el jucătorii, nu va mai fi selecționer. Reacția lui a fost oricum exagerată. Să vedem ce va fi până în aprilie, când România joacă meciul care va decide dacă rămâne sau nu în cărți pentru locul 2, acasă, cu Lituania, care a pierdut duminică, pe teren propriu, în fața Portugaliei, 23-24.

România – Franța 21-31 (9-12)

România: Popescu, Stănescu – Humet 5, Racoțea 4, G.Bujor 3, Ghionea 3, Szasz 2, Csepreghi 2, Căbuț 1, Fotache 1, Fenici, Ramba, Grigoraș, Onyejekwe, Militaru, Roșu. Antrenor: Manuel Montoya.

Franța: Dumoulin, Gerard – Remili 6, Caucheteux 6, Richardson 4, Grebille 3, Mem 3, Fabregas 2, Mahe 2, Claire 1, Dipanda 1, N’guessan 1, Porte 1, Tournat 1, L. Karabatic. Antrenor: Didier Dinart.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *