Exclusiv / Jordi Giralt: ”Am continuat evoluția pe care am început-o anul trecut, din punct de vedere tehnic, fizic și psihologic”

Naționala de juniori a României a disputat, la finele săptămânii trecute, un puternic turneu amical la Turda, unde a întâlnit selecționatele similare ale Rusiei, Elveției și Norvegiei. Echipa noastră a înregistrat o victorie (33-28 cu Norvegia), un egal (27-27 cu Elveția) și o înfrângere (25-31 cu Rusia). Lotul echipei României care a participat la acest turneu și echipele de proveniență: Dan Lazăr, Mihai Nica Alexandru Moise, Liviu Caba, Mihai Milu (CSM București), Eduard Iordachi, Cătălin Brăescu (CSM Bacău), Angelo Tăuțean, Tudor Buguleț (CSS Odorhei), Mihai Dobra, Mark Adoreanu (Minaur Baia Mare), Robert Rusu, Răzvan Drenceanu (LPS Iași), Sergiu Olaru (CSS Sighișoara), Claudiu Lăzurcă (LPS Suceava), Daniel Panait (CSS Călărași). Antrenor principal – Jordi Giralt, antrenor secund – Lorant Sipos, antrenor portari – Gabriel Borodi, maseur – Oana Bolborea.

Iată ce a declarat, în exclusivitate pentru handbalmania.ro, despre evoluția naționalei României la acest turneu, antrenorul spaniol Jordi Giralt:

În primul rând, aș vrea să mulțumesc pentru sprijinul acordat oficialităților din Turda și suporterilor Potaissei Turda. În ceea ce privește turneul, consider că am întâlnit trei reprezentative foarte puternice și acest lucru a fost foarte important pentru a ne întări creșterea în joc. Consider că, la nivelul jocului, am continuat evoluția pe care am început-o anul trecut, din punct de vedere tehnic, fizic și psihologic. Încercăm să îmbunătățim anumite aspecte unde înregistrăm probleme la nivel defensiv, atât colectiv, cât și individual. În privința fazei de atac, cred că ne-am îmbunătățit situațiile de continuitate în joc, dar și eficacitatea în situațiile de unu la unu. Trebuie ca jucătorii să continue munca la cluburile unde joacă și să-și întărească abilitatea de a crede în puterea colectivului, a echipei. Suntem conștienți de faptul că, fără muncă și capacitate de îmbunătățire a performanțelor, e foarte dificil să continuăm să progresăm în toate sensurile, în direcția pe care ne-o dorim. Jordi Giralt

Foto: Mircea Roșca / ActionFoto.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.