Bacăul bate pe Minaur într-un final incandescent

Nou-promovata CSM Bacău a produs surpriza în partida de pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, chiar dacă a avut un început de meci ezitant. Băcăuanii și-au revenit în repriza secundă, cu o apărare mult mai atentă, dar și cu un Freiwald excelent între buturi. Maramureșenii au avut un început de meci mai bun, internaționalul Csepreghi fiind de neoprit, interul stânga al băimărenilor înscriind la fiecare aruncare. Pe fondul unor ratări de pe semicerc ale băcăuanilor, oaspeții s-au desprins la 6 goluri, având 14-8 în minutul 17, după ce Eden Hairi schimbase sistemul de apărare în 4-2, încercând să-i marcheze om la om pe Căbuț și Csepreghi. Bacăul și-a revenit pe finalul primului mitan, apropiindu-se la 3 goluri.

Gazdele au început în trombă repriza secundă și au preluat conducerea în minutul 39, după un 7 metri apărat de Freiwald în fața lui Csepreghi, unul transformat de Tărîță și un contraatac fructificat de belarusul Serhel, a cărui intrare a schimbat fața jocului gazdelor. Minaur a revenit la conducere în minutul 44 (26-25), însă băcăuanii au trecut din nou în avantaj, desprinzându-se chiar la 3 goluri, 32-29 (min. 55), asta după ce Freiwald mai apărase un 7 metri, executat de Căbuț. Antrenorul Raul Fotonea a trimis 7 jucători de câmp pe faza de atac, dar, la intrarea în ultimul minut, echipa lui Eden Hairi avea 34-32. Csepreghi a înscris cu 34 de secunde înainte de final, băcăuanii au lungit apoi atacul, reușind chiar să înscrie prin Mihai Cotinghiu. O victorie mare pentru băcăuani în lupta pentru supraviețuire în Liga Zimbrilor.

CSM Bacău – Minaur Baia Mare 35-33 (18-21)

Bacău: Tamaș, Freiwald – M. Cotinghiu 6, Anton 6, Păunică 4, Tărîță 4, Serhel 4, Păunescu 4, Maksimov 3, Juverdianu 2, Gal 1, Bologa 1, Tudorancea, Sadovyi. Antrenor: Eden Hairi.

Baia Mare: Țenghea, Apostu – Csepreghi 17, Căbuț 8, Cristescu 3, Vujadinovic 2, Brajovic 2, Ștefan 1, Haiduc, Marta, Nagy, Pop, Botea, Popescu. Antrenor: Raul Fotonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *