Focșaniul pierde acasă în ultimul minut, declarația lui Sandu Iacob după meci

Meci nebun duminică seara, în Sala Sporturilor din Focșani, acolo unde echipa pregătită de Sandu Iacob joacă mereu în 8, având alături un public frenetic ce-și susține pătimaș favoriții. Partida dintre CSM Focșani și Dunărea Călărași a avut o primă repriză echilibrată, la capătul căreia vrâncenii au înscris de 3 ori consecutiv în ultimele 4 minute, intrând cu un avans de 4 goluri la pauză, inclusiv datorită evoluției foarte bune a portarului Shota Tevzadze. Mai mult, în repriza secundă, echipa gazdă s-a desprins și la 6 goluri, dar, de la 24-18 în minutul 41, oaspeții au redus diferența la un singur gol, 24-23 în minutul 50, egalând la 27 în minutul 55.

Finalul a fost de infarct: Dospinescu a egalat la 28 în minutul 58, Focșaniul a pierdut mingea pe faza de atac, după care Hanțaru i-a adus pe călărășeni în avantaj, cu o aruncare de la distanță – 28-29 în minutul 59. La următorul atac al gazdelor, Moisă a aruncat peste poartă, iar Serhyi Bebeshko a cerut time-out cu 32 de secunde înainte de final. Mihai Bujor a pasat greșit, Miroiu a egalat pe contraatac, dar același Mihai Bujor și-a răscumpărat greșeala la faza următoare, după repunerea rapidă a Dunării, înscriind golul victoriei cu 7 secunde înainte de final. Sandu Iacob a cerut un ultim time-out, însă Focșaniul n-a mai găsit drumul către poarta oaspeților.

În primul rând, vreau să le mulțumesc suporterilor focșăneni care ne-au fost alături și au crezut în noi până la capăt. De data aceasta, n-am reușit să găsim cele mai bune soluții în final de joc, le-am oferit ocazia celor de la Călărași să înscrie niște goluri ușoare și astfel să reintre în meci. N-am putut să spargem apărarea bună pe care ei au făcut-o în finalul jocului, lucru care i-a pus în situația de a înscrie pe contraatac și pe repuneri rapide. E un meci după care suntem frustrați, din cauza faptului că am simțit că am fost mai buni ca ei mare parte din timp, numai că, atunci când a fost cu-adevărat important, am greșit, iar la final echipa fericită a fost cea din Călărași. Îi felicităm pentru efortul depus și pentru că au luptat până la capăt. Nouă nu ne rămâne decât să ne reechilibrăm emoțional și să jucăm la capacitate maximă la Baia Mare un meci cu aceeași miză. Sandu Iacob (antrenor CSM Focșani)

CSM Focșani – Dunărea Călărași 29-30 (16-12)

Focșani: Tevzadze, Marocico – Miroiu 8, Țuțu 6, Moisă 4, Mocanu 3, Hrimiuc 2, Pătru 2, Hagiu 1, Sladic 1, Popovici 1, Ragea 1. Antrenor: Sandu Iacob.

Călărași: Șelaru, Rusu – Hanțaru 10, Dospinescu 8, M. Bujor 4, Soare 3, G. Bujor 3, Broască 2, Fotache, Nosrati, Radojkovic. Antrenor: Serhyi Bebeshko.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.