SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut și returul cu Ikast, ratând calificarea în grupele Cupei EHF

Herning-Ikast Handbold s-a dovedit a fi o nucă prea tare pentru lidera Ligii Florilor, chiar dacă echipa vâlceană a lăsat, în prima repriză, impresia că poate reface diferența de 6 goluri cu care pierduse în tur. Din păcate, SCM Râmnicu Vâlcea a plătit tribut evoluției modeste pe faza de atac, unde s-au produs nenumărate greșeli tehnice și ratări din situații de unu la unu cu portarul, echipa română reușind contraperformanța de a înscrie doar 5 goluri în ultimele 30 de minute !

După două intervenții ale Yuliei Dumanska și două goluri înscrise de Vasileuskaya și Lopez, Vâlcea conducea cu 2-0 în minutul 4. În următoarele 3 minute, însă, oaspetele au înscris de 3 ori, dar echipa română a revenit și făcut 5-3 în minutul 10, prin Fernandez, iar Lopez, pe contraatac, a ratat ocazia de a face 6-3, în același minut. Dumanska a apărat din nou, Fernandez a dus scorul la 6-3 în minutul 12, iar antrenorul echipei daneze a cerut primul time-out al partidei. A fost cu folos, fiindcă Ikast a egalat la 6 în minutul 16, pe fondul impreciziilor din atacul gazdelor, și a venit rândul sărbătoritului Florentin Pera să solicite time-out. Și acest time-out a avut efect, fiindcă vâlcencele s-au apărat mult mai bine, Glibko a dus scorul la 9-6 în minutul 20, iar Lopez a înscris pentru 10-6 un minut mai târziu. Da Silva a înscris pe pătrundere și a făcut 13-8 în minutul 25, după care Vâlcea a intrat cu un avans de 4 goluri la pauză.

În primele 5 minute din repriza secundă, danezele s-au apropiat la două goluri, după două pase greșite în atac ale vâlcencelor și un 7 metri ratat de Glibko. Mai mult, scorul a devenit 17-17 în minutul 47, pe fondul ineficienței ofensive a echipei vâlcene, iar Florentin Pera a solicitat time-out, în speranța resuscitării atacului echipei sale. Din păcate, echipa română și-a continuat evoluția sterilă pe faza de atac, nereușind să înscrie din situații clare, inclusiv aruncări de la 7 metri, iar danezele au câștigat și returul, obținând calificarea în grupele Cupei EHF.

SCM Râmnicu Vâlcea – Herning-Ikast Handbold 19-21 (14-10)

Vâlcea: Dumanska, Blazek, Ciucă – Lopez 5 goluri / 9 aruncări, Vasileuskaya 4/8, Glibko 3/8, Fernandez 2/6, Petrovic 2/2, Băcăoanu 1/1, Da Silva 1/3, Popa 1/2, Gavrilă 0/1, Khouildi, Florica, Badea, Craiu. Antrenor: Florentin Pera.

Ikast: Englert, Ryde – Burgaard 6/10, Friis 4/6, Fauske 4/6, Loeseth 3/8, Iversen 2/2, Jakobsen 2/3, Troelsen 0/1, Gantzel, Steffensen, Bjerregaard, Moller. Antrenor: Kristian Kristensen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *