Timișoara a câștigat la Bacău un meci făcut praf de arbitri

SCM Poli Timișoara a câștigat miercuri seara pe terenul nou-promovatei CSM Bacău un meci foarte încrâncenat, la capătul căruia experiența jucătorilor bănățeni și-a spus cuvântul. Timișorenii s-au aflat mai mereu la conducere în prima repriză, conduși foarte bine în atac de Cristi Fenici și cu un Orbovic aproape de neoprit la aruncările de la distanță. Oaspeții au intrat cu două goluri avans la pauză, însă băcăuanii au revenit după pauză, s-au apropiat la un gol, 16-17, scor la care coordonatorul gazdelor, Bogdan Serhel, a înscris un gol, anulat pentru pași, decizie greșită, contestată vehement de echipa băcăuană. La 16-18, arbitrii le-au mai anulat gazdelor un gol, pentru că Păunică ar fi călcat semicercul și din nou tribunele și banca tehnică a gazdelor au sărit în aer. La 18-19, Bacăul a irosit două atacuri consecutive la capătul cărora ar fi putut egala, după care au greșit de mai multe ori pe faza ofensivă, oaspeții au marcat de 4 ori consecutiv și s-au desprins decisiv, chiar dacă portarul Freiwald a apărat tot ce se putea apăra, inclusiv două aruncări de la 7 metri. După cum s-a jucat miercuri, meciul de cupă de la începutul lui decembrie se anunță foarte interesant.

Din păcate, meciul de la Bacău a avut parte de un arbitraj execrabil al cuplului Drăghici – Drăguț. Cei doi au început prin a da câteva decizii favorabile gazdelor, apoi, după protestele vehemente și permanente ale băncii oaspeților (după manifestările antrenorului Pero Milosevic, 90 % din deciziile arbitrilor au fost greșite iar băcăuanii ar fi trebuit să primească măcar vreo 20 de eliminări) au întors macazul, pentru ca, la un moment dat, să scape total jocul din mână, fluierând ce li se striga de pe margine. Cu părere de rău, dar cei doi băieți din Adjud nu prea au ce căuta în primul eșalon, asta a fost părerea unanimă a celor prezenți. În pofida protestelor numeroase și vehemente ale celor două bănci tehnice (la care observatorul Mesaroș se uita ca la teatru, fără nicio reacție, mai avea un pic și aplauda), cei doi au arătat un singur cartonaș galben, în minutul 19. Mai pe scurt, o mostră de anti-arbitraj, de prezentat la cursuri la capitolul ”nu faceți ca ei”.

CSM Bacău – SCM Politehnica Timișoara 23-26 (14-16)

Bacău: Tamaș, Freiwald – Anton 6, M. Cotinghiu 3, Serhel 3, Sadovyi 2, Păunică 2, Păunescu 2, Gal 1, Tărîță 1, Maksimov 1, Juverdianu 1, G. Cotinghiu 1, Bologa, Drăgan, Tudorancea. Antrenor: Eden Hairi.

Timișoara: Tcaciuc, Varo – Marjanovic 8, Fenici 5, Sadoveac 5, Orbovic 4, Milosevic 2, Irimescu 1, Cîmpan 1, Păiuș, Șania. Antrenor: Pero Milosevic.

Un comentariu la „Timișoara a câștigat la Bacău un meci făcut praf de arbitri

  • 22/11/2018 la 00:29
    Permalink

    Doi smecheri ieftini,doi gainari au facut praf meciul dar ,probabil la final au fost foarte satisfacuti….financiar !!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *