Thriller cu aruncări de departajare la Turda, în Cupa României

Cel mai interesant meci al zilei de sâmbătă din optimile Cupei României s-a disputat la Turda, acolo unde Potaissa a primit vizita liderei Ligii Zimbrilor, CSM București, deznodământul fiind stabilit doar după aruncările de departajare. Începutul a fost echilibrat, gazdele au avut destule probleme pe atacul pozțional, înscriind doar cu extremele, și încercând o apărare avansată, dejucată, însă, de oaspeți, care conduceau cu 5-3 după primele 10 minute, însă Turda a egalat doar un minut mai târziu. Thalmaier a adus-o pe Potaissa în avantaj în minutul 15, 7-6, Pavel putea mări diferența la două goluri, dar a trimis în bară, iar Paulo Pererira a cerut primul time-out în minutul 16. Lucian Ignat a înscris pentru 9-7 în minutul 20, oaspeții au revenit și au egalat la 10 în minutul 25, după un contraatac fructificat de Bera, pentru ca, la pauză, Potaissa să aibă avantaj minim.

Cele două echipe au mers umăr la umăr în debutul reprizei secunde, gazdele desprinzându-se la două goluri în minutul 40, după un 7 metri transformat de Ghiță, și la 3 goluri, 19-16, în minutul 44, după golul lui Ionuț Rotaru. Ca și în prima repriză, CSM-ul a revenit și a egalat la 20 prin Onyejekwe în minutul 49, iar în ultimele minute s-au dat lupte grele pe cele două semicercuri. La intrarea în ultimul minut de joc, scorul era egal 23, iar CSM-ul în atac, Paulo Pereira solicitând time-out cu 34 de secunde înainte fluierul final. Tioumentsev i-a adus pe oaspeți în avantaj și a fost rândul lui Horațiu Gal să ceară time-out, când mai erau 25 de secunde. Turda a atacat cu 7 jucători de câmp, Szoke a egalat cu 3 secunde înainte de final, apoi oaspeții au repus rapid și au trimis balonul în poarta adversă, dar timpul de joc expirase și au urmat aruncările de departajare:

Krupa a apărat la Ionuț Rotaru, Szopka a apărat la Teixeira.

Krupa a apărat la Ghiță, Vrazalic a aruncat cu podeaua, peste poartă.

Gol Lazăr – 25-24, gol Adrian Rotaru – 25-25.

Pavel a aruncat peste poartă, gol Onyejekwe – 25-26.

Gol Pop – 26-26, gol Tioumentsev. – 26-27.

Potaissa Turda – CSM București 26-27 (12-11, 24-24)

Turda: Szopka, Irimuș, Fleșer – Thalmaier 5, Ghiță 5, I. Rotaru 4, Lazăr 4, Iancu 2, Pavel 2, Cîntec 1, Pop 1, Szoke 1, Ignat 1, Savic, Talas, Ștef. Antrenor: Horațiu Gal.

CSMB: Krupa, Maggaiz – Onyejekwe 5, Tioumentsev 5, Ramba 4, Georgievski 3, Sampaio 3, A. Esteki 2, Bera 1, Pozzer 1, Mănescu 1, Vrazalic 1, A. Rotaru 1, Militaru, Teixeira, Șomlea. Antrenor: Paulo Pereira.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *