România învinge greu Spania și e la un pas de semifinale

Naționala de handbal feminin a României a mai făcut un pas către semifinalele europenelor, învingând marți seară Spania. Victoria s-a conturat, însă, greu, în ultimul sfert de oră al partidei, după ce prima repriză a fost una slabă, cu foarte mult greșeli în faza de atac.

România n-a început deloc bine, aproape dezastruos în faza de atac, acolo unde n-a ieșit mai nimic, în afară de forțări și pase greșite, consecința fiind că, în minutul 10, Spania conducea cu 5-1, iar Ambros Martin a fost obligat să solicite time-out. A urmat o superioritate numerică a echipei noastre, însă aceasta s-a concretizat într-o aruncare peste poartă și o pasă greșită, iar Gonzalez a făcut 6-1 în minutul 14. La următoarea superioritate numerică, România a izbutit să reducă diferența la două goluri, 6-8 în minutul 20, după golul Cristinei Neagu, și a fost rândul spaniolului Carlos Viver să ceară time-out. În cele din urmă, Spania a intrat cu două goluri avans la pauză, după ce Neagu a marcat în ultimele secunde ale unei prime reprize modeste a echipei României.

Ambros Martin a început repriza secundă cu Neagu, Buceschi și Laslo la linia de 9 metri, echipa noastră și-a îmbunătățit prestația în defensivă și a egalat la 15 în minutul 41, după un 7 metri transformat de Cristina Neagu, profitând și de câteva intervenții spectaculoase ale Denisei Dedu. Cristina Florica a adus România în avantaj un minut mai târziu și tot ea făcut 19-17 în minutul 47, la capătul unui contraatac, după care, tot pe contraatac, Crina Pintea a mărit diferența la 3 goluri. Cu 5 minute și 3 secunde înainte de final, naționala noastră avea două goluri avans, 24-22, iar Ambros Martin a cerut time-out, Ardean Elisei a marcat, iar antrenorul României a luat din nou time-out, la doar un minut și jumătate după precedentul ! S-a încheiat 27-25, după o evoluție cu multe sincope, iar România va trebui să-și îmbunățească prestația în ultimul meci din grupele principale, miercuri, de la ora 19, cu Ungaria.

România – Spania 27-25 (10-12)

România: Dedu (11 intervenții / 35 șuturi) – Neagu (7 goluri / 15 șuturi), Pintea (6/8), Buceschi (4/5), Florica (3/3), Geiger (2/4), Ardean Elisei (2/2), Chiper (1/2), Laslo (1/2), Perianu (1/1), Udriștoiu, Dragut, Băcăoanu. Antrenor: Ambros Martin.

Spania: Navarro (1 gol, 8 interv. / 33 șuturi), Castellanos (0 interv. / 2 șuturi) – Gonzalez (6 goluri / 9 șuturi), Fernandez (5/6), Pena (5/9), Hernandez (4/4), Martin (3/4), Lopez (1/2), Martinez (0/1), Rodriguez (0/3), Gil (0/2), Valdivia, Ortega. Antrenor: Carlos Viver.

Foto: Toph De Villers

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *