Atât s-a putut: România a rezistat doar o repriză în fața Rusiei

N-a fost să fie: naționala de handbal feminin a Românie n-a izbutit să țină piept campioanei olimpice decât o repriză, după care selecționata pregătită de Evgheni Trefilov a fost net supeiroară la toate capitolele, obținând fără emoții victoria și calificarea în finala mare a europenelor.

România a avut un început foarte bun de meci, aflându-se mereu la conducere, iar la 8-6 pentru echipa noastră, în minutul 16, Trefilov a cerut time-out. A urmat un 7 metri apărat de Dumanska, iar Dragut a făcut 9-6 în minutul 17, dar Rusia a speculat câteva erori ale atacului nostru și a egalat la 12 în minutul 25. Makeeva le-a adus pe rusoaice pentru prima dată în avantaj cu 20 de secunde înainte de finalul primei reprize, una încheiată de România cu 58% procentaj de reușită al aruncărilor și 20% la portari. De partea cealaltă, în primele 30 de minute, Vyakhireva a înscris 8 goluri (3 din aruncări de la 7 metri), procentajul de reușită al șuturilor al echipei lui Trefilov fiind de 76%, în timp ce al portarilor a fost de 21%.

România a început slab repriza a doua pe faza de atac, iar Rusia s-a desprins la 4 goluri în minutul 34, Ambros Martin fiind obligat să ceară time-out. Ne-am apropiat la 2 goluri, 17-19, în minutul 40, dar rusoaicele au refăcut apoi diferența de 4 goluri, Sudakova a făcut 24-19 pe contrataatac în minutul 47, apoi atacul nostru a clacat definitiv, chiar și jucătoare cu experiență ca Ardean Elisei comițând erori aproape inexplicabile. Din păcate, Rusia, s-a dovedit o nucă prea tare pentru o echipă a României lipsită de lidera ei, Cristina Neagu. Un lucru e cert: li se poate imputa orice fetelor noastre, dar nu că nu au luptat atât cât le-a ținut. Asta e, ne rămâne meciul pentru medalia de bronz.

Rusia – România 28-22 (16-15)

Rusia: Sedoykina, Trusova – Vyakhireva 13 goluri, Sen 4, Managarova 3, Makeeva 3, Kuznetsova 1, Dmtrieva 1, Sudakova 1, Samokhina 1, Frolova 1, Malashenko, Skorobogatchenko, Petrova, Snopova. Antrenor: Evgheni Trefilov.

România: Dedu, Dumanska – Dragut 4, Pintea 4, Buceschi 3, Perianu 3, Chiper 2, Laslo 2, Florica 2, Bazaliu 1, Ardean Elisei 1, Udriștoiu, Geiger, Rațiu, Polocoșer, Băcăoanu

Foto: fra2018.ehf-euro.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *