Analiză / Duel pasionant pentru calificarea la turneul semifinal în seria D a Diviziei A masculine

Fără îndoială că cea mai echilibrată dispută pentru primele două locuri din eșaloanele secunde se dă în seria D a competiției masculine. La jumătatea sezonului regulat, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc se află pe primul loc, chiar dacă a avut un debut ceva mai greoi, cu doar două victorii în primele cinci etape. În primul retur al sezonului regulat, însă, echipa pregătită de Lorant Sipos a reușit 5 victorii din tot atâtea jocuri, fiind, la acest moment, în pole-position pentru câștigarea seriei. Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că echipa harghiteană este una din puținele din eșalonul secund care dispută meciurile de acasă cu casa închisă, având o medie de spectatori peste cea înregistrată de multe echipe din Liga Zimbrilor.

Locul al doilea în serie este ocupat de CSM Oradea, care, după un start furtunos de sezon, cu patru victorii în primele patru meciuri, a slăbit ritmul, pierzând clar partidele din deplasare cu rivalele din Odorhei și Sighișoara. Cu toate acestea, echipa pregătită de George Tăutu beneficiază de jucători cu mare experiență, ca Liberț și Munea, care pot face oricând diferența.

Locul al treilea în seria D este ocupat de CSM Sighișoara, o altă formație care beneficiază de un public numeros pe teren propriu. Surprinzător, sighișorenii au pierdut de două ori în fața „satelitului” lui Minaur Baia Mare, șase puncte care i-ar fi plasat în fruntea clasamentului.

HC Sibiu ocupă locul 5 în serie, însă echipa pregătită de Matei Damian a avut câteva evoluții consistente, arătând că e capabilă să pună probleme tuturor echipelor aflate în lupta pentru calificarea la turneul semifinal. De notat și evoluțiile remarcabile reușite de echipele secunde ale prim-divizionarelor din Baia Mare și Turda, fără drept de promovare, dar care nu au făcut simple acte de prezență în compania favoritelor seriei.

Cea de-a doua jumătate a sezonului regulat se anunță extrem de interesantă, rezultatele înregistrate în prima parte a campionatului arătând că orice rezultat e posibil în seria D a Diviziei A masculine.

Clasament

1. Szejke Odorhei 22p (304-255)

2. CSM Oradea 21p (294-291)

3. CSM Sighișoara 18p (272-264)

4. Minaur II 13p (282-294)

5. HC Sibiu 10p (266-293)

6. Potaissa II 4p (273-294)

Foto: kezilabda.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *