Baia Mare a învins Zalăul datorită unui final de meci mai bun

Minaur Baia Mare și HC Zalău au oferit o dispută tensionată în primul meci al etapei a XII-a din Liga Florilor. Gazdele s-au impus în ultimul sfert de oră, grație unei linii de 9 metri mai puternice, însă Gheorghe Tadici a contestat vehement arbitrajul ”internaționalelor” Năstase și Stancu.

Zalăul s-a aflat mai mereu la conducere în prima repriză, având în Constantinescu și Abed-Kader cele mai bune marcatoare (au înscris 11 din cele 12 goluri ale oaspetelor în primele 30 de minute) și beneficiind de o evoluție foarte bună a Paulei Vișan în poartă. Gazdele au găsit cu greu cu soluții în fața unei defensive foarte bine organizate, mizând foarte mult pe inspirația jucătoarelor de la linia de 9 metri. Oaspetele au condus cu 14-11 în minutul 34, Baia Mare a replicat cu 5 goluri consecutive în următoarele 7 minute, obligându-l pe Gheorghe Tadici să solicite time-out, iar Zalăul a egalat la 16 în minutul 44. Cu o linie de 9 metri eficientă, Minaur s-a desprins la 3 goluri în minutul 51 (20-17) și la 23-18 în minutul 55, avantaj ce s-a dovedit decisiv. Echipa maramureșeană a acumulat 18 puncte și a urcat pe locul 3 în clasament, la 2 puncte în fața Măgurii Cisnădie.

Minaur Baia Mare – HC Zalău 23-21 (11-12)

Baia Mare: Enache, Medvedova, Nastasă – Shteriova 6, Rysankova 6, Lysewska 5, Burlachenko 4, Taivan 2, Bondar, Seraficeanu, Orșivschi, Polocoșer. Antrenor: Costică Buceschi.

Zalău: Vișan, Kelemen – Constantinescu 11, Abed-Kader 5, Berbece 2, Nichitean 1, Panici 1, Szollosi 1, Irimia, Severin, Corban, Popescu. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.