România a pierdut la limită primul amical cu Slovacia

Naționala de handbal masculin a României a pierdut sâmbătă seara amicalul din deplasare, cu Slovacia, la capătul unui joc bun în faza de apărare, însă mai puțin bun în atac, ai noștri reușind doar 9 goluri în repriza secundă. În plus, gazdele au beneficiat de un arbitraj care le-a ajutat dincolo de limitele bunului simț.

România a făcut o primă repriză destul de bună, mai ales în faza de apărare, în condițiile în care arbitrajul a fost unul foarte prietenos cu echipa gazdă. Echipa noastră era condusă cu 4-3 în minutul 10, apoi a marcat de trei ori la rând și s-a desprins la 10-7 în minutul 23, după un gol marcat de pivotul Dumitriu. Handbaliștii români au terminat prima repriză cu un avantaj de două goluri, cu opt marcatori, singurul post de pe care nu s-a înscris în primele 30 de minute fiind cel de inter dreapta.  În debutul reprizei secunde, România a condus și la 3 goluri, dar Slovacia a trecut la conducere în minutul 40, 16-15, după o perioadă nefastă în atac a handbaliștilor noștri. Echipa pregătită de Manuel Montoya a fost condusă cu 18-16 în minutul 47, a egalat la 19 în minutul 51 și a luat conducerea cu 22-21 în minutul 56, după un gol din poartă în poartă al lui Iancu. Finalul a fost marcat de alte erori mari de arbitraj în favoarea gazdelor, dar și de un ultim atac al românilor care, deși au atacat cu 7 jucători de câmp, au finalizat din colțul terenului, de unde Bujor n-a reușit golul egalării. Cele două echipe se vor întâlni din nou duminică, de la ora 15.

Slovacia – România 23-22 (11-13)

Slovacia: Shejbal – Stranovsky 5, Urban 4, Kovacech 4, Hruscak 3, Krok 2, Duris 2, Kalafut 2, Resovsky 1, Kancel, Petro, Prokop, Korbel, Konecni. Antrenor: Heine Ernst Jensen.

România: Iancu 1 gol – Csepreghi 3, A. Rotaru 3, G. Bujor 3, Racoțea 2, Negru 2, Onyejekwe 2, Căbuț 1, Buzle 1, Dumitriu 1, Fotache 1, Sadoveac 1, Nistor 1, Ghiță, Grigoraș. Antrenor: Manuel Montoya.

Foto: Seagulls Group

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.