Mare surpriză la Bacău în eșalonul secund feminin

Știința Bacău a produs surpriza în etapa a XI-a a Diviziei A de handbal feminin, obținând prima victorie pe teren propriu din acest sezon în fața eternei rivale regionale, HCF Piatra Neamț. Echipa băcăuană a început în trombă, conducând cu 4-0 în minutul 7, menținându-se la conducere până la pauză, grație unei evoluții mult peste cele arătate în precedentele partide. În debutul reprizei secunde, oaspetele au recuperat handicapul de 3 goluri în numai două minute, trecând la conducere în minutul 34, 18-17. Mai mult, echipa din Piatra Neamț a avut și două goluri avans, ratând ocazia de a se desprinde la 3, însă echipa băcăuană n-a repetat finalurile slabe de meci din trecut, având o extremă dreapta foarte inspirată, Ionela Ciobanu, dar și o coordonatoare a cărei experiență a fost decisivă în momentele grele, Ioana Manoilă. Extrem de motivate și cu două portărițe în formă, Alexandra Robu și Diana Uricaru, cea de-a doua evoluând accidentată, handbalistele băcăuane s-au desprins la 28-25 între minutele 53 și 58, obținând o victorie meritată.

Antrenorul pietrean Dan Valentin a avut multe de comentat la adresa arbitrilor Ionuț Ghiță și Sebastian Topliceanu. Sigur că federația a greșit, delegând la un meci al celor de la HCF Piatra Neamț o brigadă de arbitri din orașul echipei cu care moldovencele sunt în luptă directă pentru locul al doilea în serie. Dincolo de asta, însă, arbitrajul tinerilor constănțeni nu a influențat sub nicio formă rezultatul final al jocului. Pur și simplu, HCF Piatra Neamț a avut ghinionul să dea peste o echipă băcăuană care a făcut cea mai bună partidă a sezonului, despre asta a fost vorba.

Știința Bacău – HCF Piatra Neamț 28-27 (16-13)

Bacău: Robu, Uricaru – Ciobanu 8, Manoilă 6, Grigoriu 4, Croitoriu 3, Verșescu 2, Faig 2, Tală 2, Iștoc 1. Antrenori: Ion Arsene, Georgiana Vîntu.

Piatra Neamț: Fârțescu, Munteanu – Miron 8, Dorneanu 8, Roșca 4, Oancea 3, Creangă 2, Boloca 1, Dâdă 1, Apopei. Antrenor: Dan Valentin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *