CSM Botoșani vrea mai mult de la a doua jumătate a sezonului

Aflată pe ultimul loc în seria A a Diviziei A masculine la jumătatea sezonului regulat, CSM Botoșani speră la mai mult în cea de-a doua parte a competiției, în pofida problemelor financiare cu care se confruntă. Având jucători răspândiți în mai multe orașe, gruparea din Botoșani se va pregăti pentru jumătatea a doua a campionatului doar cu câteva partide amicale. În plus, CSM Botoșani va beneficia de aportul unui jucător nou, fost campion național de juniori cu CSM Bacău, Bogdan Doboș.

Echipa a crescut calitativ față de sezonul anterior și, chiar dacă am înregistrat o singură victorie și un meci egal în 10 etape disputate, jocul și rezultatele echilibrate ne dau speranțe pentru performanță, astfel încât obiectivul nostru autoimpus este ca, la sfârșitul sezonului regulat, să ne situăm pe locul 3 în seria noastră. Sportul suferă din lipsă de fonduri și din cauza faptului că Legea Sponsorizării nu este lucrativă, sponsorii privați nefiind încurajați să susțină financiar sportul. Tragem un semnal de alarma în ceea ce privește viitorul sportului românesc, care a devenit dependent de bugetele locale și care are nevoie urgent de finanțare continuă, directă și de o lege a sponsorizării nouă, care să fie un instrument de atragere a investițiilor în acest domeniu. Doresc să mulțumesc pe această cale Primăriei și Consiliului Local Botosani, precum și tuturor celor care ne sunt alături – sponsori, parteneri, suporteri și îi așteptăm să ne susțină în continuare, atât financiar, cât și printr-o prezență cât mai mare în tribune. Cătălin Stoleru (președinte CSM Botoșani)

Primul meci oficial din 2019 al echipei din Botoșani este programat pe 2 februarie, pe teren propriu, împotriva ”satelitului” prim-divizionarei CSM Bacău, adică tocmai singura echipă pe care au învins-o în prima jumătate a sezonului.

Din retur, sper ca toată lumea să dea tot pe teren, să câștigăm cât mai multe meciuri, pentru că victoriile atrag suporterii și, de ce nu, și posibili investitori. Nu e niciun secret că nu avem salarii și am avea nevoie de susținere pentru a crește motivația și valoarea echipei. Începutul de campionat e important. În tur am început cu o victorie și așa vom aborda și începutul returului, adică obligatoriu victorie în prima etapă contra celor de la Bacău. Ăsta e obiectivul. Îmi doresc din tot sufletul să putem achiziționa 2-3 jucători. Am deveni mult mai puternici și am putea să ne batem acolo sus, dar totul ține de puterea financiară și am toată încrederea în conducere că va reuși și acest lucru. Astfel, vom putea să ne atingem obiectivele stabilite, printre care acela de a ne bate pentru primele locuri și a forma o echipă puternică la Botoșani, pentru că turul l-am început în forță, dar l-am terminat pe un loc care nu ne face cinste. Bogdan Muraru (director tehnic CSM Botoșani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *