CSM Oradea câștigă primul derby al anului din Divizia A masculină

Primul derby din 2019 al Diviziei A masculine s-a disputat joi seară, la Oradea. CSM-ul din localitate a primit vizita liderei seriei D, Szejke Odorheiu Secuiesc, într-o partidă ce a avut ca miză primul loc. Partida a avut parte de numeroase răsturnări de scor, oaspeții conducând cu 4-1 în minutul 8, după care gazdele au înscris de cinci ori consecutiv în următoarele două minute. La jumătatea primei reprize, Odorheiul conducea cu 8-7, apoi Oradea a avut o serie de 4 goluri, pentru ca, la pauză, cele două echipe să intre la egalitate. Echilibrul partidei s-a rupt între minutele 39 și 51, interval în care harghitenii n-au înscris niciun gol și, de la 20-20, echipa pregătită de George Tăutu s-a desprins la 27-20. Cu 5 minute înainte de final, orădenii conduceau cu 28-22, Szejke reușind 5 goluri consecutive care au redus diferența finală la un singur gol. În urma acestui rezultat, cele două echipe au făcut rocada în fruntea clasamentului seriei, CSM Oradea trecând pe primul loc, cu 24 de puncte, în timp ce Szejke Odorheiu Secuiesc se află pe poziția secundă, cu 22 de puncte. Celelalte două partide ale etapei vor avea loc duminică (Minaur II Baia Mare – CSM Sighișoara) și marți (Potaissa II Turda – HC Sibiu).

Mă bucur că am început cu o victorie acest retur de campionat și țin să-i felicit pe băieții noștri pentru spiritul de  luptă pe care l-au arătat pe teren până la final . Am intrat mai greu in joc la începutul partidei, dar am avut o repriză a doua mai bună, mai ales în faza defensivă, ceea ce ne-a ridicat moralul în atac, unde am reușit sa înscriem fără probleme. Din cauza câtorva greșeli individuale în atac ne-am făcut meciul greu pe final, dar mă bucur că am reușit, cu o apărare bine organizată, sa blocăm ultimul atac al adversarei, câștigând acest meci. În continuare, muncim să reclădim o echipă bazată pe tineri, care să ofere o perspectivă handbalului orădean. George Tăutu (antrenor CSM Oradea)

CSM Oradea – Szejke Odorheiu Secuiesc 28-27 (16-16)

Oradea: Duma, Ene, Marchiș – Liberț 7, Cîrchea 7, Radu 4, Mihăilescu 4, Munea 2, Pomian 2, Crăciun 2. Antrenor: George Tăutu.

Odorhei: S. Orban, Jobb – Komporaly 8, L. Orban 5, Buguleț 4, Jere 4, Lorinczi 2, Fekete 2, Tăuțean 1, Kopacz 1, Szasz, Konya. Antrenor: Lorant Sipos.

Foto: facebook CSM Oradea Handbal Masculin

Un comentariu la „CSM Oradea câștigă primul derby al anului din Divizia A masculină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.