Comisia Centrală de Apel a decis: Potaissa Turda câștigă la masa verde partida cu Dunărea Călărași / Flaviu Sâsâeac: „Sancțiunea este prea blândă, dar suntem mulțumiți cu hotărârea luată”

Reunită pe 6 februarie, Comisia Centrală de Apel din cadrul Federației Române de Handbal a decis să respingă ca nefondat apelul formulat de clubul Dunărea Călărași împotriva hotărârii Comisiei Centrale de Disciplină din 4 decembrie 2018. Potrivit acestei hotărâri, Dunărea Călărași a pierdut la masa verde partida disputată la Turda pe 22 noiembrie în cadrul etapei a XI-a a Ligii Zimbrilor. Gruparea ardeleană a contestat dreptul de joc al sârbului Radojkovic și al muntenegreanului Pejovic în meciul câștigat pe teren de echipa oaspete cu 29-26. În aceste condiții, Dunărea Călărași cade pe locul 6 în clasament, cu 30 de puncte, în timp ce Potaissa Turda rămâne pe locul 3, dar are 39 de puncte, la egalitate cu HC Dobrogea Sud Constanța și la un punct de lidera CSM București.

„Dacă toate autoritățile sportive, pe latură juridică, au decis același lucru, consider că este decizia corectă. Din păcate, multe alte echipe au fost păcălite de către cei de la Călărași de-a lungul campionatului, până la momentul la care noi am descoperit neregula. Regulamentul spune că poți contesta cel târziu la 10 minute după meci, iar noi am făcut-o. Restul echipelor nu au știut despre aceste mașinațiuni făcute de Călărași, prin care au fost lezați toți competitorii din Liga Zimbrilor, creându-și un avantaj neloial. Considerăm că sancțiunea este prea blândă, dar atât prevede regulamentul, Călărașiul merita o sancțiune mai drastică, dar ne mulțumim cu ce s-a dat. Au făcut-o cu bună știință, chiar eu i-am atras atenția lui Eremia Pârâianu înainte de meci că nu au dreptul să îi folosească pe cei doi jucători, dar ambițiile personale trec dincolo de limitele regulamentului la unii dintre competitorii noștri. Orice astfel de acțiune atrage consecințe, care se văd din hotărârea a trei instanțe ale Federației Române de Handbal – Comisia Centrală de Competiții, Comisia Centrală de Disciplină și Comisia Centrală de Apel, aceasta din urmă independentă, formată din juriști veritabili, care au considerat la fel ca prima instanță. Sperăm ca, pe viitor, să nu existe și alte echipe care să urmeze exemplul celor de la Călărași, fiindcă, dacă vrem să avem o competiție corectă, regulamentele trebuie respectate”, a declarat președintele Potaissei Turda, Flaviu Sâsâeac, în exclusivitate pentru handbalmania.ro.

Foto: ziarul21.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.