Exclusiv / Eremia Pârâianu: „Numai cine nu cunoaște handbalul masculin se aștepta la altă decizie, dacă va fi cazul vom ajunge și la TAS”

După ce v-am prezentat verdictul Comisiei de Apel a FRH în cazul Turda vs Călărași și punctul de vedere al președintelui grupării ardelene, iată și poziția exprimată de managerul Dunării Călărași, Eremia Pârâianu.

Nu cred că se aștepta nimeni la o altă decizie, doar cine nu cunoaște handbalul masculin ar fi putut crede altceva. Din punct de vedere al actelor, clubul nostru a depus tot ce era necesar și ce ni s-a cerut, iar de acolo rezulta că jucătorii noștri aveau drept de joc în partida cu Potaissa Turda din 22 noiembrie, având adeverința aferentă și permisele cu data de 15 noiembrie. Așadar, Turda a contestat un drept de joc pe care ți-l dă federația prin contract și prin taxele de mii de euro plătite și nu văd de ce nu ne-au dat dreptate în această speță. Mai mult decât atât, înaintea meciului am întrebat observatorul în legătură cu situația celor doi jucători, iar dumnealui mi-a spus că lucrurile sunt în regulă iar jucătorii pot evolua. Arbitrii au verificat și ei legitimațiile și au văzut că sunt în regulă și cu viza medicală și cu viza federației. Așadar, la momentul respectiv, fără o înștiințare oficială din partea federației cum că li s-ar fi ridicat dreptul de joc, nu puteam lua eu decizia de a nu-i utiliza pe sportivii respectivi. Eu i-am spus domnului Sâsâeac înaintea acelui meci că o competiție se desfășoară în teren și nu în afara lui, dar se pare că e greu de înțeles sau de trăit emoțiile astea dacă nu ai fost acolo. Iar înaintea meciului nu mi-a spus despre cei doi jucători  doar a cerut să vadă lista cu toți jucătorii noștri. Cât despre corectitudine, o competiție va fi corectă atunci când pe același caz se vor da aceleași soluții, nu în funcție de cine face contestația. Drept dovadă, Dinamo i-a contestat pe cei doi după ce jucasem cu Turda, iar noi am depus aceleași acte, iar contestația a fost respinsă. Ar fi mai multe de spus, dar voi reveni cu felul în care s-a pus presiune asupra mea cu două ore înainte de meci de către un înalt oficial al federației, pentru a nu-i utiliza pe cei doi jucători. Voi spune și despre felul în care am fost chemat la Comisia Centrală de Competiții, unde nici nu mi s-a luat în considerare adeverința respectivă, iar președintele acelei comisii punea întrebările dictate de domnul Sâsâeac. Nouă nu ne trebuiau permise de muncă, ci contracte de activitate sportivă, pe care le aveam. Ce pot să spun e că, prin intermediul avocaților care ne reprezintă, ne vom căuta dreptatea în instanță și, dacă va fi cazul, chiar la TAS,fiindcă această decizie aduce prejudicii clubului nostru din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *