Timișoara învinge la limită Călărașiul într-un final dramatic

SCM Politehnica Timișoara a reușit să câștige pe teren propriu partida cu Dunărea Călărași, după un joc cu răsturnări de scor, la captul căruia oaspeții au ratat posibilitatea de a câștiga un punct în ultimele secunde.

Dunărea Călărași a avut un început mult mai bun, avându-l din nou pe Șelaru în mare formă, și în minutul 13 conducea cu 9-4, după două contraatacuri consecutive fructificate de Dospinescu. Au urmat 3 goluri consecutive ale bănățenilor, iar Serhyi Bebeshko a cerut time-out, fără mare efect fiindcă, după două greșeli tehnice ale oaspeților pe faza de atac, Timișoara a egalat. Mai mult, echipa gazdă a încheiat prima repriză în forță, având două goluri avans la pauză. Degringolada inexplicabilă a călărășenilor a continuat în debutul mitanului secund, timișorenii desprinzându-se la 18-12 în minutul 37, iar antrenorul oaspeților a cerut un nou time-out. N-a fost de mare folos, fiindcă diferența a crescut la 8 goluri în următoarele 5 minute. Dunărea a revenit la 20-24 în minutul 49, datorită unei defensive foarte bune, iar cu 48 de secunde înainte de final s-a apropiat la un singur gol, 28-29, după contraatactul valorificat de Munteanu. Culmea e că echipa lui Bebeshko ar fi putut chiar să egaleze, după o intervenție excelentă a portarului Rusu cu 9 secunde înainte de final, dar pasa lui Mihai Bujor pentru contraatacul ce putea fi decisiv a fost mai aproape de tavan decât de coechipierul Broască.

SCM Politehnica Timișoara – Dunărea Călărași 29-28 (13-11)

Timișoara: Tcaciuc, Varo – Sadoveac 10, Orbovic 6, Marjanovic 5, Fenici 2, Milosevic 2, Cîmpan 2, Păiuș 1, Pribanic 1, Dragas. Antrenor: Pero Milosevic.

Călărași: Șelaru, Rusu – Vartic 6, Gurkovsky 5, Dospinescu 4, Hanțaru 3, Dumitriu 2, Radojkovic 2, Munteanu 2, M. Bujor 2, Pejovic 1, G. Bujor 1, Broască. Antrenor: Serhyi Bebeshko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.