Exclusiv / Dragan Djukic: „Cei care ne numără înfrângerile ar trebui să știe că această echipă trebuie să atingă forma maximă atunci când va susține cele mai importante jocuri”

Grupele principale ale Champions League la handbal feminin au ajuns la jumătatea competiției, iar campioana României și-a asigurat deja calificarea în sferturile de finală după victoria obținută duminică pe terenul lui Thuringer. L-am rugat pe antrenorul Dragan Djukic să ne vorbească despre cum vede situația actuală a CSM-ului, cum decurge integrarea Claudiei Constantinescu și ce adversară și-ar dori în sferturi.

Rep.: Care sunt concluziile dumneavoastră la jumătatea meciurilor din grupele principale ale Champions League?

Dragan Djukic: Probabil că, pe de o parte, mulți antrenori și-ar dori să fie în locul meu, fiindcă CSM București e mereu o echipă cu jucătoare valoroase și cu mari ambiții, dar, pe de altă parte, poate nu în acest sezon în care sunt atâtea probleme. După cum știți, am venit la echipă în condițiile în care erau multe probleme interne, se pierduse Supercupa României și duelul direct cu principala rivală din competiția internă. În scurta perioadă de timp pe care am avut-o la dispoziție, am reușit cu toții să refacem stabilitatea echipei și să încheiem prima parte a sezonului într-o manieră concordantă cu numele și reputația clubului. Însă, adevăratele probleme nu au întârziat să apară. În urma campionatelor europene, am pierdut două titulare din linia de 9 metri, una dintre ele fiind cea mai valoroasă jucătoare a echipei noastre și a lumii. Din păcate, căutarea de soluții de înlocuire nu a decurs așa cum ne-am dorit. Multe din ușile la care am bătut au rămas închise, fie din cauza unor cluburi, fie a unor jucătoare care nu au dorit să ni se alăture din diverse motive. Aceste lucruri au făcut ca noi să rămânem cu un efectiv redus raportat la obiectivele pe care ni le-am propus. Pe de altă parte, am avut extrem de puțin timp pentru implementarea unui nou stil de joc, în condițiile în care multe jucătoare au fost plecate la echipele naționale, așa că am fost nevoiți să facem asta în meciurile de campionat.

Rep.: Cum decurge integrarea Claudiei Constantinescu?

D. D. : Sosirea Claudiei Constantinescu a reprezentat un mic lucru pozitiv pentru echipa noastră, însă trebuie să avem răbdare și să îi dăm timp pentru a se adapta la noile sarcini pe care le are, care sunt complet diferite față de cele pe care le-a avut până acum, la nivelul Champions League și la al adversarelor de acolo.

Rep.: Victoria cu Thuringer v-a asigurat locul în sferturile de finală…

D. D.: Meciul cu Thuringer a arătat caracterul acestei echipe, am reușit o victorie clară în condițiile în care ne-a lipsit o altă jucătoare importantă, Majda Mehmedovic, și am reușit să ne asigurăm calificarea în sferturi, acesta fiind principalul nostru obiectiv în această etapă. Multă lume de pe margine se simte datoare să evalueze munca pe care o facem, dar treaba noastră e să ne concentrăm la misiunea pe care o avem și să privim mereu înainte, altă cale nu există. Cei care susțin și iubesc această echipă trebuie să știe că vom da totul pentru a reuși cel mai bun joc pe care-l putem realiza cu lotul pe care îl avem la dispoziție și nu vom căuta scuze prin absența celor două jucătoare accidentate, deși știm cu toții ce mare nevoie am fi avut de ele.

Rep.: Ce adversar ați prefera în sferturi, dintre Metz, Rostov și Buducnost ?

D. D.: Oricare adversar dintre Metz, Rostov și Buducnost ar fi dificil pentru noi și cred că ar avea un avantaj în fața noastră. Asta nu înseamnă, însă, că ne e teamă sau că vom renunța la luptă, fiindcă eu consider că niciuna din cele trei echipe nu ne-ar dori ca adversar în sferturi. Cel mai important lucru e să fim pregătiți pentru acele confruntări, iar pentru asta ne vom folosi de partidele din grupele principale. Cei care nu înțeleg aceste lucruri și ne numără înfrângerile ar trebui să știe că această echipă trebuie să atingă forma maximă atunci când va susține cele mai importante jocuri, iar acestea nu au fost în niciun caz în ianuarie.

Rep.: Ce ați mai avea să le transmiteți suporterilor CSM-ului ?

D. D.: Celor care iubesc și susțin această echipă le transmit să o susțină în continuare necondiționat și să aibă răbdare, fiindcă viața e mereu plină de imprevizibil și totul e posibil atunci când crezi cu adevărat în ceea ce faci. Minunile li se întâmplă celor care cred în ele și muncesc pentru ele, iar unul din cele mai relevante exemple este acel sezon în care această echipă a câștigat Champions League. În acest moment, noi trebuie să rămânem modești și să evităm să facem mari promisiuni, trebuie să recunoaștem că alții sunt favoriți, însă treaba noastră e să muncim din greu pentru a ne lupta cu ei și să credem că putem reuși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *