Ionuț Iancu aduce Constanței trei puncte mari pe terenul Stelei

HC Dobrogea Sud Constanța s-a revanșat după eliminarea din cupă suferită în fața vicecampioanei Steaua, după un final pe muchie de cuțit, în care portarul Ionuț Iancu a fost omul determinant pentru oaspeți. Constănțenii au început în trombă și, profitând de intervențiile foarte bune ale lui Mitrevski, dar și de 3 aruncări de la 7 metri ratate de steliști, s-au desprins la 11-4 în minutul 23, după golul lui Nikolic. Cravașați de pe margine de Ovidiu Mihăilă, vicecampionii și-au revenit, reducând treptat diferența, astfel că, la pauză, oaspeții au intrat cu două goluri avans. Steaua a reușit să egaleze la 19 în minutul 44, prin veteranul Ionuț Georgescu, dar nu a reușit să treacă în avantaj, dobrogenii aflându-se mereu cu un pas în față. La 24-23 pentru Constanța, în minutul 59, steliștii au contestat două decizii ale arbitrilor, mai întâi au solicitat un fault la un atac al lor, urmat de o pasă greșită, apoi un fault în atac la Chikovani, premegător golului de 25-23 al oaspeților. Finalul a fost dramatic, Nikolic a fost descalificat cu 10 secunde înainte de final, Steaua a avut 7 metri, iar Ionuț Iancu a devenit eroul meciului, după ce a apărat nu numai penalty-ul lui Grbovic, dar și aruncarea de pe semicerc a lui Georgescu.

Steaua București – HC Dobrogea Sud Constanța 24-25 (12-14)

Steaua: Babasafari, Merlă – Milosevic 6, Grbovic 5, Constantina 3, Vujic 2, Aslanian 2, Georgescu 2, Răpciugă 1, Becheru 1, Florea 1, Vegar 1, Johannson, Stavrositu. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Constanța: Mitrevski, Iancu – Crnoglavac 8, Vujovic 5, Kevic 4, Csog 3, Toma 2, Nikolic 2, Nistor 1, Chikovani, Markoski, Mocanu, Malinovic, Buricea. Antrenor: Zvonko Sundovski.

Foto: telegrafonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *