Constanța câștigă la Timișoara și își păstrează fotoliul de lideră

HC Dobrogea Sud Constanța i-a administrat formației SCM Politehnica Timișoara prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon, în cel de-al doilea meci al etapei a 19-a din sezonul regulat al Ligii Zimbrilor. Cele două echipe au mers multă vreme cap la cap, într-o partidă în care pe teren au evoluat 13 români și tot atâția handbaliști din țările ex-iugoslave. Timișoara a intrat cu 3 goluri avans la pauză, dar Constanța a egalat în minutul 36, apoi echilibrul s-a menținut pe tabelă până în ultimele 5 minute, când poarta dobrogenilor a făcut diferența. Mai întâi, Ionuț Iancu a apărat o aruncare de la 7 metri executată de Sadoveac în minutul 56, când oaspeții conduceau cu 27-26, apoi Mitrevski l-a blocat pe Fenici în minutul 58, la 28-26 pentru Dobrogea Sud, cele două intervenții fiind decisive pentru deznodământul partidei. De remarcat și arbitrajul foarte bun al cuplului Harabagiu – Stănescu. HC Dobrogea Sud Constanța acumulează 45 de puncte, cu 5 mai multe decât CSM București (care are două meciuri mai puțin disputate), în timp ce SCM Poli Timișoara este pe locul 6, cu 34 de puncte.

Ne așteptam la un meci foarte greu și așa a și fost, dar am avut încredere în noi și am reușit să aducem cele 3 puncte acasă. Mă bucur enorm că pot să îmi ajut echipa și sper să o fac în continuare, din ce în ce mai bine. Ionuț Iancu (HC Dobrogea Sud Constanța)

SCM Politehnica Timișoara – HC Dobrogea Sud Constanța 27-30 (15-12)

Timișoara: Tcaciuc, Varo – Sadoveac 6, Marjanovic 6, Orbovic 4, Dragas 3, Fenici 3, Milosevic 2, Pribanic 2, Cîmpan 1, Păiuș, Irimescu. Antrenor: Pero Milosevic.

Constanța: Mitrevski, Iancu – Kevic 6, Chikovani 4, Crnoglavac 4, Mocanu 3, Nistor 3, Csog 3, Toma 2, Malinovic 2, Vujovic 2, Nikolic 1, Buricea, Markoski, Mladenovic. Antrenor: Zvonko Sundovski.

Foto: Facebook HC Dobrogea Sud Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *