Dinamo pierde la limită la Lisabona și are prima șansă la calificarea în optimile Champions League

Campioana României a făcut un joc bun la Lisabona și a luat o opțiune importantă pentru o premieră istorică, respectiv calificarea în optimile Velux Champions League. În afară de faptul că au pierdut la limită, după o revenire spectaculoasă pe final, dinamoviștii, susținuți frenetic de o numeroasă galerie, au și înscris 31 de goluri în deplasare, lucru ce ar putea face diferența.

După un început echilibrat, Dinamo s-a desprins la 3 goluri în minutul 13 (8-5), pe fondul unei evoluții consistente a liniei de 9 metri, dar și a lui Heidarirad. În minutul 21, portughezii au rămas în trei jucători de câmp, în urma unor intervenții brutale și ar fi trebuit să rămână chiar în doi, după ce Ghionea l-a îmbrâncit în săritură pe Descat la golul de 12-9 pentru Dinamo. Portughezii au trecut, însă, cu bine peste această inferioritate și au trecut la conducere în minutul 26, 13-12, după câteva aruncări nepregătite ale dinamoviștilor, iar Constantin Ștefan a cerut time-out. Zulfic a egalat la 14 cu o aruncare spectaculoasă de la 9 metri în minutul 59, primele 30 de minute încheindu-se la egalitate.

După pauză, cele două echipe au mers cap la cap până în minutul 44, când portughezii au profitat de o superioritate numerică, după o eliminare a lui Savenco, iar două goluri consecutive înscrise de Valdez au făcut 24-22 pentru gazde. Nouă minute mai târziu, Sporting s-a desprins la 31-26 pe o nouă superioritate, profitând, însă, și de numeroasele erori ale dinamoviștilor pe faza de atac, antrenorul ”câinilor” fiind forțat să ia cel de-al treilea time-out. A fost de foarte bun augur, fiindcă Dinamo a reușit o serie extraordinară de 5 goluri în șase minute, egalând la 31, după care Araujo a înscris golul victoriei cu o aruncare de la distanță, cu 5 secunde înainte de final. Returul este programat joi, 28 februarie, de la ora 20, în sala Dinamo.

Sporting Lisabona – Dinamo București 32-31 (14-14)

Sporting: Cudic (11 intervenții) – Nikcevic 11 goluri, Valdez 6, Araujo 5, Ruesga 3, Chiuffa 3, Ghionea 2, Frade 1, Carneiro 1, Bjelanovic, Solha, Rocha, Reis, Gaspar. Antrenor: Hugo Canela.

Dinamo: Heidarirad (7 interv.), Missaoui – Descat 6, Bannour 6, Negru 4, Szasz 3, Șandru 3, Komogorov 3, Zulfic 2, Alouini 2, Mousavi 1, Gavriloaia 1, Savenco, Acatrinei, Kuduz. Antrenor: Constantin Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *