Dinamo ratează calificarea în optimile Champions League, pierzând și returul cu Sporting

Dinamo București a pierdut din nou la limită în fața lui Sporting Lisabona, ratând șansa unei performanțe istorice pentru clubul din Ștefan cel Mare, în fața unei săli arhipline, care a creat o atmosferă de zile mari. După o primă repriză foarte bună, dinamoviștii s-au ”tăiat” în mitanul secund, îndeosebi la linia de 9 metri, acolo unde probabil că s-a făcut diferența. O veste bună, însă, pentru naționala României: evoluția foarte bună a lui Andras Szasz – 6 goluri din tot atâtea aruncări.

Meciul a început bine pentru Dinamo, Heidarirad apărând o aruncare de la 7 metri executată de Nikcevic, însă după aceea ”câinii” au avut probleme pe atacul pozițional, iar Sporting s-a desprins la 5-3 în minutul 12. Campioana României a revenit și a marcat de patru ori consecutiv, de două ori cu extremele și de două ori cu pivoții, Mousavi ducând scorul la 7-5 în minutul 15. Șase minute mai târziu, Savenco a primit a doua eliminare de 2 minute, însă dinamoviștii au menținut avansul de două goluri, desprinzându-se apoi la 13-10 în minutul 27, după un 7 metri transformat de Descat, și la 14-10 în minutul 28, Gavriloaia fructificând un contraatac ce a urmat unei intervenții a lui Heidarirad. Campioana României a încheiat cu 4 goluri avans o primă repriză în care a avut 68% eficiență a șuturilor și 65% a atacurilor, față de 48% cât au avut portughezii la cele două capitole.

Sporting a început mai bine repriza a doua, în care Dinamo a înscris primul gol în minutul 35, iar Solha a înscris pe contraatac în minutul 36, apropiindu-i pe oaspeți la un singur gol 15-16. Valdez a plecat și el pe contraatac în minutul următor, dar a ratat ocazia egalării, fiind blocat de Heidarirad și Constantin Ștefan a cerut time-out. Dinamo a avut în continuare probleme la atacul pozițional, Ruesga a egalat la 19 în minutul 43, iar Solha i-a adus pe oaspeți în avantaj, 20-19, în minutul 46. ”Câinii” au reușit să revină rapid în avantaj, după care cele două echipe au mers cap la cap: 21-20 (min. 47), 22-21 (min. 49), 23-24 (min. 53), 25-26 (min. 56). După o aruncare nepregătită a lui Bannour (cu o evoluție modestă, 2 goluri din 12 aruncări!), Sporting s-a dus la 27-25 în minutul 58 prin golul lui Ruesga, apoi Negru a ratat o aruncare de la 7 metri și totul s-a terminat.

Dinamo București – Sporting Lisabona 26-27 (15-11)

Dinamo: Heidarirad – Szasz 6, Gavriloaia 6, Alouini 4, Komogorov 3, Descat 2, Bannour 2, Mousavi 1, Kuduz 1, Negru 1, Savenco, Șandru. Antrenor: Constantin Ștefan.

Sporting: Cudic, Skok – Carol Marzo 8, Ruesga 5, Rocha 4, Ghionea 3, Chiuffa 2, Solha 2, Valdez 1, Araujo 1, Nikcevic 1, Bjelanovic. Antrenor: Hugo Canela.

Foto: ehfcl.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *