Steaua câștigă categoric pe terenul Potaissei Turda, cu extremele Georgescu și Florea în prim-plan

Vicecampioana României s-a impus la scor pe terenul viceliderei Ligii Zimbrilor, având în veteranii Ionuț Georgescu și Gabriel Florea cei mai buni oameni. Steaua a început mai bine și, profitând de câteva intervenții ale lui Babasafari, s-a desprins la 6-3 în minutul 12, după o aruncare de la distanță a lui Vujic. Diferența de 3 goluri s-a păstrat până în minutul 22, când Johannson a înscris pe contraatac, iar Horațiu Gal a cerut time-out, dar rezultatul n-a fost cel scontat, fiindcă Steaua a profitat de două erori ofensive ale gazdelor și s-a desprins la 12-7 în minutul 24. Oaspeții au intrat la pauză cu 4 goluri avans, după ce a înscris mai mult de jumătate din goluri prin extremele Gerogescu și Florea.

Ionuț Georgescu a făcut 19-13 pentru Steaua în minutul 34, după ce a recuperat un balon și a fructificat contraatacul care a urmat. Turda și-a continuat evoluția modestă pe faza de atac, poarta gazdelor n-a prea mers, iar vicecampionii s-au desprins la 28-21 cu 10 minute înainte de final, după un contraatac valorificat de Florea. În cele din urmă, Steaua a obținut o victorie categorică, după un meci în care a fost net superioară formației din Turda, iar semifinala Cupei României cu Dinamo se anunță una deosebit de spectaculoasă.

Potaissa Turda – Steaua București 27-34 (12-16)

Potaissa: Szopka, Irimuș – Szoke 5, Rotaru 4, Ghiță 4, Thalmaier 3, Talas 3, Iancu 3, Pavel 2, Cîntec 1, Lazăr 1, Pințoiu 1, Pop, Ignat. Antrenor: Horațiu Gal.

Steaua: Babasafari, Merlă – Georgescu 11, Florea 8, Vegar 5, Vujic 4, Aslanian 2, Johannson 2, Grbovic 1,  Răpciugă 1, Constantina, Becheru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *