Steaua câștigă categoric pe terenul Potaissei Turda, cu extremele Georgescu și Florea în prim-plan

Vicecampioana României s-a impus la scor pe terenul viceliderei Ligii Zimbrilor, având în veteranii Ionuț Georgescu și Gabriel Florea cei mai buni oameni. Steaua a început mai bine și, profitând de câteva intervenții ale lui Babasafari, s-a desprins la 6-3 în minutul 12, după o aruncare de la distanță a lui Vujic. Diferența de 3 goluri s-a păstrat până în minutul 22, când Johannson a înscris pe contraatac, iar Horațiu Gal a cerut time-out, dar rezultatul n-a fost cel scontat, fiindcă Steaua a profitat de două erori ofensive ale gazdelor și s-a desprins la 12-7 în minutul 24. Oaspeții au intrat la pauză cu 4 goluri avans, după ce a înscris mai mult de jumătate din goluri prin extremele Gerogescu și Florea.

Ionuț Georgescu a făcut 19-13 pentru Steaua în minutul 34, după ce a recuperat un balon și a fructificat contraatacul care a urmat. Turda și-a continuat evoluția modestă pe faza de atac, poarta gazdelor n-a prea mers, iar vicecampionii s-au desprins la 28-21 cu 10 minute înainte de final, după un contraatac valorificat de Florea. În cele din urmă, Steaua a obținut o victorie categorică, după un meci în care a fost net superioară formației din Turda, iar semifinala Cupei României cu Dinamo se anunță una deosebit de spectaculoasă.

Potaissa Turda – Steaua București 27-34 (12-16)

Potaissa: Szopka, Irimuș – Szoke 5, Rotaru 4, Ghiță 4, Thalmaier 3, Talas 3, Iancu 3, Pavel 2, Cîntec 1, Lazăr 1, Pințoiu 1, Pop, Ignat. Antrenor: Horațiu Gal.

Steaua: Babasafari, Merlă – Georgescu 11, Florea 8, Vegar 5, Vujic 4, Aslanian 2, Johannson 2, Grbovic 1,  Răpciugă 1, Constantina, Becheru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.