Federația Română de Handbal a emis un comunicat despre Final Four-ul Cupei României în care nu spune nimic despre incidente

Federația Română de Handbal a publicat luni, pe propriul site, un comunicat referitor la turneul final al Cupei României, în care explică modalitatea de atribuire a turneului, de împărțire a biletelor, dar nimic, absolut nimic despre incidentele petrecute înaintea semifinalei Steaua – Dinamo. Asta în condițiile în care în sală s-a aruncat cu petarde, iar sute de oameni, inclusiv femei și copii, au fost obligați să dea bir cu fugiții din sală. Cu alte cuvinte, româneasca și tradiționala batistă pe țambal. Iată ultima parte a comunicatului:

”Conform solicitărilor oficiale emise de FRH la data de 11/02/2019 privind rezervarea de bilete pentru cluburile participante la Turneul Final Four, precum și a răspunsurilor primite de la acestea, facem următoarele precizări:

  • Conform comunicatului publicat pe site-ul oficial în data de 9 martie 2019, FRH a făcut apel la spectatori cu privire la regulile de participare la competițiile sportive.
  • Capacitatea Sălii Sporturilor Vrancea din Focșani este de 1.329 de locuri pentru spectatori. Conform Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, organizatorul are obligația de a rezerva 10% din capacitatea sălii ca măsură de siguranță. În cazul meciului disputat în data de 9 martie, ora 17:30, între echipele CSA Steaua București și CS Dinamo București, facem precizarea că au fost rezervate 200 locuri pentru siguranță, reprezentând 15% din capacitatea totală a sălii.
  • Fiecare club participant a beneficiat de 8 abonamente pentru oficiali (cu excepția echipei CSM Focșani 2007, care a beneficiat de un număr mai mare de invitații, fiind echipă organizatoare) și 50 de invitații (cu titlu gratuit) valabile exclusiv la meciurile echipei proprii.
  • În urma solicitării primite de la CSA Steaua București, clubul a rezervat un număr de 200 de bilete pentru meciurile echipei proprii, urmând ca acestea să fie achitate direct de suporteri. În același timp, CSM Focșani 2007 a solicitat rezervarea unui număr suplimentar de 78 de abonamente, valabile la toate meciurile.
  • Facem precizarea că celelalte cluburi participante (SCM Politehnica Timișoara și CS Dinamo București) nu au răspuns în termenul prevăzut (21/02/2019) cu solicitări de rezervări suplimentare de bilete.
  • În cadrul ședințelor de cooperare organizate înaintea competiției, toate instituțiile și persoanele implicate în organizarea acestui turneu au fost informate cu privire la riscurile de siguranță și securitate, inclusiv Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Având în vedere informațiile mai sus menționate, FRH dorește să evidențieze faptul că niciuna dintre deciziile referitoare la organizarea acestui turneu nu a fost, în nicio măsură, discreționară sau favorizantă pentru oricare dintre cluburile participante.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *