Antrenorii de la junioare III sunt revoltați de programarea făcută de Federația Română de Handbal

La finele acestei săptămâni vor începe partidele din grupele Valoare și Speranță din cadrul campionatului junioarelor III. Federația a programat jumătate din meciuri în cursul săptămânii, în condițiile în care multe dintre sportive vor susține în această vară examenul de capacitate. Din orice unghi am privi situația, concluzia e una singură: e o bătaie de joc la adresa tinerelor handbaliste. Programarea a generat reacții negative din partea antrenorilor și vă prezentăm două dintre acestea.

De regulă, nu îmi place și evit să mă amestec în treburile altora. Dar, când lucrăm în echipă și toți depunem eforturi (cel puțin așa sper), într-un anumit sens, în cazul de față acela de a pune umărul, fiecare la nivelul la care ne desfășurăm activitatea, la dezvoltarea handbalului românesc, nu pot rămâne indiferent la lucrurile făcute așa, de mântuială, după principiul ,,las’ că merge și așa’’, în situația în care nepriceperea sau dezinteresul unora vine să dea peste cap munca de un an de zile a unui foarte mare număr de copii și a celor mai mulți dintre noi. S-a făcut şi afişat pe site-ul FRH, programarea jocurilor din cadrul grupelor VALOARE şi SPERANŢĂ, a campionatului national de handbal, junioare III. Deja am fost întrebat de unii părinţi şi de colegii profesori de alte specialităţi, cine se ocupă de aceste programări şi de ce nu este respectat programul de şcoală al elevilor, cu referire la faptul că foarte multe jocuri sunt programate în cursul săptămânii, punând practic elevii în situaţia de a lipsi foarte mult de la şcoală. Subscriu celor sesizate şi adresez şi eu aceeaşi întrebare celor care se ocupă de aceste programări, din cadrul FRH. Nu poţi neglija cu atâta indiferenţă programul şcolar al elevilor. Marea majoritate a acestor copii învaţă în şcoli normale, nu de profil, ori să lipseşti atâta de la şcoală, într-o perioadă foarte încărcată a anului şcolar, nu ştiu dacă vine în sprijinul activităţii noastre, aceea de a selecta şi a atrage copiii înspre practicarea jocului de handbal. Nu mai vorbim de aspectul activitaţii şcolare a elevilor, care, după cum foarte bine s-a făcut remarca, este realmente dat peste cap. Poate ne dă cineva un răspuns în acest sens. Vasile Dobrău (HC Arsenal Tăureni)

Mă întreb dacă gândește cineva în comisia care a alcătuit programul grupelor valoare/speranță la junioare 3 și nu numai. Copiii sunt în clasa a VIII-a, cum să programezi etapele în zile de marți și miercuri, în condițiile în care avem deplasări de peste 300 km ??? Cum să ai în aprilie 3 meciuri în 6 zile, după care să ai o pauză de 15 zile, apoi din nou 3 meciuri în luna mai. Incredibil! Chiar nu știu cu ce gândesc cei din acea comisie. Marius Marocico (CSM Făgăraș) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *