CSA Steaua va contesta decizia Comisiei Centrale de Disciplină a FRH

Handbal Mania a solicitat clubului Steaua București un punct de vedere vizavi de decizia Comisiei Centrale de Disciplină a Federației Române de Handbal, prin care steliștii sunt obligați să dispute următoarele două partide de pe teren propriu fără spectatori. Vă prezentăm răspunsul remis redacției noastre de CSA Steaua.
CSA Steaua Bucuresti nu este de acord cu decizia Federatiei Romane de Handbal de sanctionare a clubului pentru evenimentele de la semifinala Cupei Romaniei de la Focsani prin disputarea urmatoarelor 2 jocuri oficiale de pe teren propriu fara spectatori si va depune in cel mai scurt timp o contestatie in acest sens.
 
Nu este corect ca un club vizitator sa fie sanctionat pentru deficiente organizatorice, iar clubul organizator sa nu primeasca nici o sanctiune. In conformitate cu prevederile art. 69.4 din Regulamentul de disciplina al Federatiei Romane de Handbal, care precizeaza ca sanctiunile „se aplica in mod corespunzator si clubului vizitator”, CSA Steaua Bucuresti nu putea primi decat acceasi sanctiune acordata clubului organizator. Or, clubul organizator nu a primit nici o sanctiune.
 
In conformitate cu prevederile Legii 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, art. 2, „Organizatorii competitiilor si jocurilor sportive si fortele de ordine angrenate au obligatia de a asigura protectia si siguranta spectatorilor, sportivilor si oficialilor si de a lua masuri pentru prevenirea si inlaturarea oricaror incidente ce se pot produce pe traseele de afluire/defluire si in interiorul arenelor sportive, inainte, pe timpul si dupa terminarea competitiei sau a jocului sportiv”. De asemenea, conform art. 5 din aceeași lege, raspunderea pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta in interiorul arenelor sportive revine organizatorului care poate incheia in acest sens contracte de prestari servicii in conditiile legii cu societati specializate de protectie si paza”. Este cat se poate de evident ca FR Handbal nu a vegheat la respectarea si aplicarea prevederilor Legii 4/2008, dar a sanctionat abuziv clubul nostru. Prin decizia Federatiei Romane de Handbal, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua Bucuresti” sufera importante pierderi de imagine si financiare, fiind lipsita de posibilitatea de a oferi spectacol sportiv iubitorilor handbalului si de dreptul de a obtine veniturile corespunzatoare din vanzarea de bilete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *