CSM București pierde acasă cu Metz, franțuzoaicele au prima șansă la calificarea în Final 4

CSM București n-a reușit un rezultat pozitiv în prima manșă a sfertului de finală cu Metz și doar o evoluție de excepție în Franța ar putea să o ducă pe campioana României în Final Four. Echipa lui Dragan Djukic a plătit tribut numeroaselor greșeli, dar mai ales absențelor esențiale din lot, Neagu, Kurtovic și Cvijic. Fără aruncătoare redutabile de ”afară”, e greu să faci față la acest nivel, iar la toate acestea s-a adăugat și un arbitraj ostil al austriecelor Vranes și Wenninger.

Primul sfert de oră a fost nebun: CSM-ul a început dezastruos pe faza de atac, unde s-au comis greșeli după greșeli, iar echipa franceză conducea cu 5-0 în minutul 6. Dragan Djukic a cerut time-out, iar campioana României și-a revenit, poarta a început să scoată mingi și, profitând de câteva greșeli ale adversarelor, ”tigroaicele” au egalat la 6 în minutul 16. A fost rândul lui Emmanuel Mayonnade să ceară time-out, iar campioana Franței a avut un ultim sfert de oră mai bun, handbalistele CSM-ului au făcut mai multe greșeli pe faza ofensivă, acolo unde, din păcate, echipa lui Dragan Djukic n-a contat mai deloc pe linia de 9 metri. Metz a terminat prima repriză cu 3 goluri avans, după ce CSM-ul a avut o eficiență a aruncărilor de 50% și o eficiență a portarilor de 26%. De cealaltă parte, Metz a înregistrat 56% la șuturi și 35% la poartă.

Debutul reprizei secunde a semănat leit cu primele minute ale partidei și Metz s-a desprins la 6 goluri în minutul 37 (19-13), după 3 greșeli consecutive ale gazdelor pe faza de atac, unele dintre ele elementare. Între minutele 43 și 45, CSM-ul a avut superioritate, dar oaspetele au fost cele care au înscris, apoi Radicevic a redus diferența la 20-23 pe contraatac în minutul 46 pentru ca, în minutul următor, Lekic să transforme un 7 metri pentru 21-23. Oaspetele s-au dus din nou la 4 goluri în minutul 58 (30-26), însă după o mare greșeală de arbitraj, CSM-ul neprimind un 7 metri clar în faza precedentă golului marcat de Kanor. Dragan Djukic a cerut un ultim time-out, însă degeaba, fiindcă Metz s-a impus la o diferență ce este, totuși, prea mare vizavi de ce s-a jucat în sala Dinamo. Returul este programat sâmbătă, 13 aprilie.

CSM București – Metz Handball 26-31 (11-14)

CSM: Grubisic, Ungureanu – Radicevic 10, Lekic 9, Lazovic 3, Omoregie 1, Curea 1, Manea 1, Mehmedovic 1, Jacobsen, Bazaliu, Constantinescu. Antrenor: Dragan Djukic.

Metz: Glauser, Kapitanovic – Smits 6, Edwige 5, Zaadi 4, Kanor 4, Niombla 3, Houette 3, Flippes 2, Nocandy 2, N’Gouan 1, Maubon 1. Antrenor: Emmanuel Mayonnade.

Foto: csmbucuresti.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *