Odorheiul sărbătorește calificarea la turneul semifinal după victoria cu Sighișoara

Ultimul derby dintre primele două clasate în seriile eșalonului secund masculin a ieșit din tiparul primelor trei. La Odorhei, gazdele au reușit să învingă lidera CSM Sighișoara, asigurându-și prezența la turneul semifinal cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat. N-a fost loc de politețuri sau amabilități în partida de la Odorhei, jucată, ca de obicei, cu sala plină, într-o atmosferă de mare meci, la care a contribuit din plin și micuța galerie venită de la Sighișoara.

Gazdele au început mai bine jocul și au avut 5-1 în minutul 10, iar antrenorul Sorin Mureșan s-a văzut nevoit să solicite primul time-out. Diferența s-a păstrat, însă, până la pauză, harghitenii fiind mai preciși pe faza de atac, acolo unde oaspeții au comis numeroase greșeli. N-au lipsit nici momentele tensionate între jucători, care, din fericire, n-au degenerat. După pauză, sighișorenii au remontat, având în Vlad Sîncelean un foarte inspirat coordonator, în timp ce gazdele au mizat mai mult pe extreme, acolo unde a excelat experimentatul Komporaly. Sighișoara a egalat la 23 în minutul 54 și la 24 în minutul 55, dar finalul a fost al portarului Szilard Orban, ale cărui intervenții au făcut diferența în ultimele minute, urmărite în picioare de cei 1000 de spectatori. S-a terminat cu bine pentru echipa gazdă, care a sărbătorit alături de entuziaștii săi suporteri calificarea la turneul semifinal.

Un meci frumos, spectaculos, disputat într-o atmosferă superbă, dar diferențele dintre Divizia A și Liga Zimbrilor rămân foarte mari. În schimb, arbitrajul cuplului Cruceru – Eremia a lăsat de dorit în multe momente, cei doi reușind să enerveze pe toată lumea. Probabil și pe ei înșiși. În acest moment, se cunosc cele două grupe ale turneului semifinal, care va avea loc la Brașov la începutul lunii mai. Astfel, prima grupă le va alinia pe CSM Vaslui, CS Medgidia, CSM Reșița și Szejke Odorhei, iar cea de-a doua pe CSU Galați, CSM Alexandria, CSU Craiova și CSM Sighișoara.

Szejke Odorheiu Secuiesc – CSM Sighișoara 27-24 (14-10)

Odorhei: S. Orban, Jobb – Komporaly 7, Szasz 4, L. Orban 4, Daninfeld 4, Konya 2, Kopacz 2, Lorinczi 1, Buguleț 1, Jere 1, Pal 1, Palatka, Gaspar. Antrenor: Lorant Sipos.

Sighișoara: Seieșan 1 gol, Costin – Sîncelean 7, Ganea 7, Pop 4, Răduț 4, Nica 1, Solcanu, Cristea, Barb. Antrenor: Sorin Mureșan.

Vom reveni cu imagini video din timpul jocului și cu declarații ale antrenorilor principali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *