A doua victorie a naționalei de cadete la Jocurile Mediteraneene

Naționala de cadete a obținut marți dimineață, împotriva Egiptului, cea de-a doua victorie de la Jocurile Mediteraneene, care se desfășoară în Muntenegru, la Budva. După o primă repriză pierdută cu 9-5, tinerele handbaliste românce au câștigat-o pe cea de-a doua cu 8-3, dezlănțuindu-se în cea de-a treia, pe care și-au adjudecat-o cu 10-3. Rezultat final, Egipt – România 15-23, echipa noastră a acumulat 8 puncte și va juca marți seara  de la 19.30, cu Croația, echipă învinsă luni de Egipt cu 23-18. În partida cu Egiptul, România a evoluat în alcătuirea: Diana Neagu, Lorena Cantea – Maria Lixăndroiu 7, Vanessa Predescu 5, Mihaela Ciucă 4, Vanessa Szaszu 3, Maria Mezei 2, Lavinia Floarea 1, Mihaela Mihai 1, Nadia Mohamed, Cristina Morogan, Anamaria Grigore, Denisa Pavel, Alisia Boiciuc, Sarah Kibedi, Ioana Dănilescu. Antrenori: Mirela Cîtu, Larisa Olteanu, Simona Maior-Pașca.

„În primul rând, vreau să subliniez că noi aici învățăm handbalul jucând, în condițiile în care am avut foarte puține antrenamente înaintea competiției. De asemenea, echipa noastră este cu 2-3 ani mai mică decât celelalte, noi neputând să aducem echipa de junioare, care este la un turneu în Portugalia. În privința meciului cu Turcia, după ce am pierdut prima repriză cu 9-5, banca noastră tehnică a fost foarte inspirată și a schimbat sistemul de apărare, Diana Neagu a apărat foarte bine, ne-am îmbunătățit și jocul în atac, astfel că am obținut o victorie clară. Pot să vă spun că avem jucătoare care prefigurează o nouă generație frumoasă a handbalului feminin românesc” a declarat, pentru Handbal Mania, profesorul Ioan Băban (directorul Centrului Național Olimpic pentru Junioare de la Baia Mare), aflat cu naționala de cadete la competiția din Muntenegru.

Echipele primesc 1 punct pentru fiecare repriză câștigată, 0,5 puncte în caz de egalitate și un bonus de 2 puncte pentru victorie.

Foto: Stefan Ivanovic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *