Dinamo câștigă categoric la Constanța și e favorită la titlu

Dinamo București s-a impus categoric în prima manșă a finalei Ligii Zimbrilor, pe terenul celor de la HC Dobrogea Sud Constanța. Bucureștenii au fost superiori la toate capitolele, au avut doi portari în mare formă, în timp ce dobrogenii au găsit cu greu soluții pe faza de atac, iar defensiva a recuperat foarte puține mingi și nu a reușit să-l blocheze mai deloc pe Bannour, omul meciului. Partida a început sub semnul echilibrului, cu două apărări atente și agresive, dinamovistul Alouini primind două eliminări de două minute până în minutul 14. Cu Bannour în mare formă, Dinamo a profitat de câteva inexactități ale dobrogenilor pe faza de atac și s-a desprins la 9-7 în minutul 19, după un gol al lui Mousavi. Diferența a crescut la 3 goluri în minutul 29, după golul lui Kuduz, însă anterior Heidarirad avusese o intervenție de zile mari în fața lui Chikovani, în situație de unu la unu. Campioana a intrat cu 5 goluri la pauză, după o intercepție a lui Komogorov și un gol înscris din propria jumătate în poarta goală.

După pauză, Constanța s-a apropiat la 3 goluri, dar Vujovic a fost descalificat în minutul 40, după o reacție vehementă la o decizie discutabilă a arbitrilor Iliescu și Manea, o altă delegare neinspirată a unor bucureșteni la un meci al unei echipe din capitală, chiar dacă cei doi nu au influențat rezultatul final. Cu toate acestea, un 7 metri transformat de veteranul Cutura a redus ecartul la 17-19 în minutul 43, dar Dinamo a refăcut diferența de 5 goluri în minutul 48, după un contraatac valorificat de Mousavi. Zvonko Sundovski a solicitat time-out, dar Negru a reușit imediat o intercepție și a mărit diferența la 6 goluri. Constănțenii au căzut pe final de meci, Sundovski a cerut chiar un time-out și le-a cerut elevilor să să nu se facă de rușine, iar Dinamo va juca acasă cu titlul pe masă miercurea viitoare.

HC Dobrogea Sud Constanța – Dinamo București 26-33 (10-15) Arbitri: Radu Iliescu / Doru Manea

Constanța: Iancu, Mitrevski – Kevic 5, Chikovani 4, Malinovic 4, Cutura 3, Nikolic 3, Buricea 3, Nistor 2, Mladenovic 2, Crnoglavac, Vujovic, Toma, Markoski, Mocanu. Antrenor: Zvonko Sundovski.

Dinamo: Heidarirad, Missaoui – Bannour 14, Komogorov 4, Gavriloaia 3, Mousavi 3, Negru 3, Alouini 3, Descat 1, Savenco 1, Kuduz 1, Șandru, Zulfic, Acatrinei, Szasz. Antrenor: Constantin Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.