Calendarul competițional al sezonului 2019-2020 pentru Liga Florilor, Liga Zimbrilor și Cupa României

Federația Română de Handbal a publicat datele de desfășurare a partidelor din primele eșaloane și Cupa României. Partidele din Liga Florilor se vor desfășura sâmbăta și miercurea, prima rundă fiind prevăzută pentru 31 august, iar ultima pe 20 mai. Cea mai mare pauză, între 13 noiembrie și 7 ianuarie, va fi cauzată de participarea naționalei la mondialele din Japonia. De comun acord, echipele pot solicita aprobarea F.R.H. pentru devansarea sau amânarea unor jocuri cu cel mult trei zile față de datele la care sunt programate jocurile respective. Pentru echipele românești participante în cupele europene, F.R.H. poate aproba amânarea sau devansarea jocurilor acestora programate în Liga Națională, la alte date decât cele fixate inițial, în principiu cu 7 zile înainte sau după data respectivă. De asemenea, partidele pot fi programate la alte date, în funcție de solicitările deținătoarei drepturilor de televizare.

Cupa României la feminin va avea 16-imile pe 15 ianuarie 2020, optimile pe 15 februarie, sferturile pe 11 martie și turneul final pe 25-26 aprilie anul viitor. De notat că, la tragerile la sorți, va exista o singură urnă de extrageri, biletele introduse în urnă fiind inscripționate cu numere de la 1 la numărul de echipe corespunzător fiecărei faze a competiției.

Liga Zimbrilor se va disputa după același sistem ca și precedenta ediție, cu play-off și play-out. Partidele din prima ligă masculină vor avea loc joia și duminica, prima etapă urmând să se dispute pe 29 august, sezonul regulat încheindu-se pe 26 martie 2020, cu o pauză de iarnă între 12 decembrie și 30 ianuarie. Primele opt clasate vor evolua în play-off, împărțite în două grupe, în perioada 8 aprilie – 10 mai 2020. Finala și meciurile de clasament vor avea loc între 14 și 28 mai anul viitor. Ocupantele locurilor 9-14 din sezonul regulat vor evolua în play-out, jucând fiecare cu fiecare, între 5 aprilie și 21 mai 2020. Reprogramarea partidelor va avea loc în aceleași condiții ca și la feminin.

La masculin, Cupa României va începe pe 3 noiembrie cu 16-imile, optimile sunt programate pe 8 decembrie, sferturile de finală pe 15 decembrie, iar turneul final în perioada 4-5 aprilie 2020.

Toate formațiile care vor evolua în primele eșaloane au obligația folosirii a cel puțin unui jucător senior de cetățenie română sub 21 de ani (să nu fi împlinit 21 de ani la 31.12.2019), în medie 10 minute pe meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *