Echipă cu pretenții îndrăznețe în Liga Națională de handbal feminin

Sezonul 2019-2020 al Ligii Naționale de handbal feminin, denumită și „Liga Florilor”, va începe pe 31 august. Se anunță meciuri interesante, mai ales că CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, reprezentantele noastre în grupele Ligii Campionilor, pot avea un adversar redutabil în HC Dunărea Brăila.

„Dunărea” a fost implicată sezonul trecut în lupta pentru evitarea retrogradării, dar în noul campionat are obiective mărețe, având în vedere campania de mercato de până acum. Antrenorul Aurelian Roșca, care și-a prelungit contractul cu încă două sezoane, va avea la dispoziție câteva jucătoare noi de valoare, printre care Aneta Udriștoiu (extrema dreapta a naționalei României), Tamires Morena Lima de Arraujo (pivot brazilian care a mai jucat la  Györ și Larvik, componentă a naționalei țării sale), Bojana Milici (inter stânga, a fost a doua marcatoare din campionatul Serbiei sezonul trecut), Marina Dmitrovici (interul dreapta al naționalei Serbiei), Elena Șerban și Ioana Bălăceanu (ambele componente ale naționalei de tineret a României).

De asemenea, vor fi promovate două tinere de perspectivă formate la școala de handbal brăileană, Mirabela Coteț și Diana Gaspar.

Schimbările de la club au favorizat o emulație și pe rețelele de socializare. Pagina de Facebook a Dunării Brăila a trecut, în aceste zile, de pragul de 7.000 de like-uri, iubitorii acestui sport fiind tot mai interesați de ce se întâmplă la echipă. Propunerea zilei pentru cei care se ocupă de imaginea cluburilor de top este să intre pe respectiva pagină și să ia notițe. Toate informațiile sunt la zi, o sursă excelentă de informare pentru fanii care rar găsesc știri despre handbalul feminin în presa centrală.

Unitatea grupului va fi în continuare atu-ul nostru și așa cum am demonstrat-o în returul campionatului trecut prin obținerea unor rezultate foarte bune, o vom face în continuare, mai ales că acum lotul s-a întărit considerabil. Handbalul se mai face și cu inima, eu sunt convins că ne vom bate pentru un loc în cupele europene”, a declarat Marian Neta, vicepreședintele clubului brăilean, cu ocazia reunirii. A fost completat de antrenor: “Investițiile făcute vor aduce un plus echipei noastre și cred că putem duce HC Dunărea pe locul al cincilea la finalul sezonului următor. Nu va fi ușor, dar cu o pregătire bună și o abordare profesionistă a viitoarelor meciuri totul pare posibil”.

În prima etapă, HC Dunărea Brăila va juca, în deplasare, cu SCM Râmnicu Vâlcea. Iată programul complet al rundei:

Rapid București v ASC Corona Brașov

Gloria Bistrița v SCM Craiova

HC Zalău v CSM București

SCM Gloria Buzău v ”U” Cluj

Minaur Baia Mare v Măgura Cisnădie

AHCM Unirea Slobozia v CSM Slatina

SCM Râmnicu Vâlcea v HC Dunărea Brăila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.