EURO U17 / Debut cu stângul pentru naționala României în fața Austriei antrenate de Simona Spiridon

Naționala de junioare a României a pornit cu stângul la campionatele europene din Slovenia, pierzând joi seara în fața Austriei, selecționată pregătită de fosta mare handbalistă originară din Roman, Simona Spiridon. Jocul selecționatei române a fost presărat cu numeroase greșeli, handbalistele pregătite de Carmen Buceschi și Maria Rădoi primind 8 eliminări și ratând 3 aruncări de la 7 metri.

Echipa noastră n-a avut o primă repriză reușită, în special din cauza evoluției din debutul și finalul acesteia. Astfel, în primele 10 minute România a înscris un singur gol și a primit trei eliminări în 12 minute. Tinerele handbaliste românce și-au revenit la un moment dat, au preluat chiar conducerea în minutul 25 (12-11), după care au reapărut numeroasele erori din faza de atac, iar Austria a intrat la pauză cu avantaj de 3 goluri. Nici repriza secundă n-a început sub cele mai bune auspicii pentru românce, cu numeroase greșeli pe ambele faze, iar Austria s-a desprins la 18-13 în minutul 37 și la 20-14 în minutul 40. România s-a apropiat la 3 goluri în minutul 57 (22-25), Simona Spiridon a cerut time-out, româncele au venit la 24-26 cu 45 de secunde înainte de final și se puteau apropia chiar la un gol 20 de secunde mai târziu, dar au pasat greșit pe contraatac iar Austria a sărbătorit prima victorie la Euro. Pentru România urmează vineri partida cu Slovacia, echipă surclasată în primul meci de Ungaria (31-18).

România – Austria 24-26 (12-15). România: Rădoi, Petre, Rus – Borș 7, Necula 4, Lăcătuș 3, Gogîrlă 3, Lupei 3, Prescură 2, Ion 1, Țîrle 1, Darie, Stoica, Coman, Sandu, Voica. Antrenori: Carmen Buceschi, Maria Rădoi.

Foto: facebook FRH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *