CSM București a câștigat Supercupa cu Cristina Neagu pe bancă

Spre deosebire de Supercupa masculină, meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București a aliniat la start multe dintre noile achiziții ale celor două echipe, care au și ieșit la rampă cu execuții spectaculoase. Partida în sine a fost spectaculoasă și s-a disputat în multe momente în viteza a cincea, chiar dacă asta a avut drept consecință și greșeli tehnce inerente. Echipa bucureșteană a înscris-o pe raportul de joc pe Cristina Neagu, astfel încât cea mai bună handbalistă a lumii să poată sta pe bancă, aproape de coechipierele sale. Prima repriză a fost echilibrată, cu echipa campioană aflată mai mereu în urmărirea adversarei, formația lui Florentin Pera trecând pentru prima dată la conducere în minutul 27, 13-12, după două goluri consecutive înscrise de pivotul Elghaoui. CSM-ul a revenit, însă, la conducere și, profitând de o pasă greșită a adversarelor, a intrat cu două goluri avans la pauză după un contraatac fructificat de Grbic. Liscevic – Glibko – Elghaoui, respectiv Lekic – Mork – Pintea au fost trio-urile care au ieșit în evidență în primele 30 de minute.

Repriza secundă a început cu accidentarea Norei Mork, căreia i-a cedat genunchiul stâng la o schimbare de direcție, apoi CSM-ul s-a desprins la 19-14 în minutul 35, după ce Vâlcea n-a reușit să înscrie în primele 5 minute, iar Florentin Pera a solicitat time-out. Campioana nu și-a găsit, însă, busola pe faza de atac, înscriind de numai 3 ori în următoarele 12 minute, astfel că vicecampioana s-a desprins la 23-17 în minutul 47. Au urmat, însă, trei goluri consecutive ale echipei vâlcene, care părea capabilă să revină, însă echipa campioană a avut o nouă perioadă de blackout în atac, CSM-ul s-a dus din nou la 6 lungimi și Florentin Pera și-a consumat ultimul time-out în minutul 52. Vâlcea a atacat apoi cu 7 jucătoare de câmp, dar a găsit cu greu soluții în fața unei apărări foarte bine organizate, CSM București câștigând pe merit Supercupa.

SCM RÂMNICU VÂLCEA – CSM BUCUREȘTI 23-29 (14-16) Arbitri: Cristina Năstase – Simona Stancu

Vâlcea: Dumanska, Ciucă, Batinovic – Liscevic 5, Elghaoui 4, Glibko 4, Gonzalez 3, Da Silva 2, Lopez 2, Norgaard 1, Adespii 1, Florica 1, Băcăoanu, Zamfirescu. Antrenor: Florentin Pera.

CSMB: Grubisic, Dedu 1 gol – Pintea 6, Lekic 5, Mork 4, Moisă 3, Grbic 3, Torstensson 2, Perianu 2, Klikovac 2, Curea 1, Martin, Vâlcan.

Foto: Facebook Federația Română de Handbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *