Dinamo București a câștigat Supercupa României

Campioana Dinamo București a câștigat duminică, la Brașov, Supercupa României, impunându-se în fața celor de la SCM Poli Timișoara într-un final marcat de ratări. De notat faptul că echipa campioană n-a folosit în acest joc decât unul dintre noii jucători de câmp (Vujic), iar victoria dinamoviștilor s-a conturat în ultimul minut, pe fondul unei replici consistente a bănățenilor. Interesant este faptul că, în formulele de start ale celor două echipe, nu s-a regăsit niciun jucător achiziționat în această vară. La Dinamo, Vujic și-a făcut apariția în prima repriză, după o eliminare a lui Alouini. Primele 30 de minute au fost ale interilor, care au făcut diferența, apărările au fost foarte agresive și puternice în zona centrală, dovadă faptul că, în prima repriză, cele două formații nu au avut nicio acțiune de poartă cu pivotul. După un început echilibrat, Dinamo s-a desprins la 6-3 în minutul 14, după care Timișoara nu a reușit decât să se apropie decât la un gol, campioana intrând cu 3 goluri avans la pauză.

Repriza secundă a început cu o angajare a pivotului Mousavi, iar acesta a obținut un 7 metri transformat de Alouini, care i-a făcut freza lui Babasafari și a dus-o pe Dinamo la 4 goluri. Două goluri consecutive ale lui Marjanovic (7 metri și contraatac) au apropiat-o pe Poli la 2 goluri în minutul 42, dar Dinamo a revenit și s-a desprins la 22-17 în minutul 48, mizând în continuare doar pe jucătorii care au evoluat la campioană și în sezonul trecut. La plus 5 pentru ”câini”, partida părea decisă, dar Timișoara a revenit la 22-24 cu golul lui Năstăsie și a avut ocazia de a se apropia la un gol în minutul 54, dar a ratat atacul. Bănățenii au avut posibilitatea de a veni la o lungime în spatele campioanei și cu două minute înainte de final, la 24-26, dar Pribanic a ratat contraatacul, remarcându-l pe Heidarirad. La același scor, cu un minut înainte de final, Alouini a aruncat alături de la 7 metri, iar Pero Milosevic a solicitat time-out, după care fiul antrenorului timișorenilor a scăpat singur pe semicerc, dar a fost blocat de Heidarirad și asta a fost.

DINAMO BUCUREȘTI – SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA 26-24 (13-10) Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ștefan – fără probleme.

Dinamo: Missaoui, Heidarirad, Lazăr – Alouini 7, Kuduz 6, Gavriloaia 4, Bannour 4, Negru 3, Savenco 1, Mousavi 1, Vujic. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

SCM Poli: Babasafari, Varo – Marjanovic 9, Dragas 7, Fenici 2, Sadoveac 2, Năstăsie 2, Pribanic 2, Milosevic, Cîmpan, Irimescu, Păiuș. Antrenor: Pero Milosevic.

Foto: Facebook Federația Română de Handbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.