Foto-video / Adi Petrea debutează cu victorie pe banca Bacăului împotriva fostei sale echipe

Meci special la Bacău în prima etapă a Ligii Zimbrilor. Adrian Petrea s-a aflat pentru prima dată într-un meci oficial la comanda unei echipe din orașul natal, tocmai într-o partidă împotriva grupării care-l îndepărtase în sezonul trecut. Mai mult decât atât, Călărașiul a avut în lot nu mai puțin de 10 jucători care au evoluat, de-a lungul timpului, la echipele băcăuane.

Începutul a fost unul favorabil oaspeților, în jocul gazdelor resimțindu-se tracul debutului în fața propriilor suporteri. În câmp, față de sezonul precedent, Bacăul a avut interi noi, Tîrzioru și Crnoglavac, primul având o evoluție remarcabilă. După ce au intrat la cabine cu un handicap de două goluri, gazdele au avut un început foarte bun de repriză secundă, avându-i printre protagoniști pe cei din ”garda veche” a Științei, Rareș Păunică și Alex Tărâță. Freiwald a închis poarta, cu un procentaj foarte bun de 50%, iar băcăuanii au trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 40, după golul lui Tîrzioru, desprinzându-se la 18-16, după o splendidă aeriană pe traseul Crnoglavac – Tărîță.

Echipa lui Adi Petrea a ratat în mai multe rânduri ocazia de a se desprinde la 3 lungimi, Călărașiul a egalat la 20, 21 și 22, iar în ultimul minut s-a intrat cu două goluri avans pentru Bacău. Serhyi Bebeshko a cerut time-out, Hanțaru a înscris la 5 secunde după reluarea jocului, apoi gazdele au prelungit atacul la limita pasivului. A fost rândul gazdelor să ia time-out, cu 28 de secunde înainte de final, Sadovyi a marcat, dar ex-băcăuanul Hanțaru a replicai rapid, însă a fost prea târziu. În fața unui public entuziast, băcăuanii au obținut o victorie mare și meritată, arătând că obiectivul de a prinde play-off-ul nu e doar o vorbă-n vânt.

CSM Bacău – Dunărea Călărași 25-24 (12-14) Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu

Bacău: Saldatsenka, Freiwald, Tamaș – Tîrzioru 8, Păunică 5, Tărîță 3, Păunescu 3, Serhel 2, Crnoglavac 2, Drăgan 1, Sadovyi 1, Bologa, M. Cotinghiu, Iordachi, Huta. Antrenor: Adrian Petrea.

Călărași: Șelaru, V. Rusu – Hanțaru 6, Radojkovic 6, Broască 5, Vartic 4, Vujadinovic 2, Soare 1, Rotaru, Dospinescu, Dumitriu, M. Bujor, G. Bujor. Antrenor: Serhyi Bebeshko.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *