Senzație la Zalău: vicecampioana CSM București învinsă de cea mai tânără echipă din Liga Florilor

Bomba primei etape a Ligii Florilor a explodat în chiar ultimul meci al rundei, disputat la Zalău. Echipa lui Gheorghe Tadici a învins-o la limită pe CSM București, formație ce a adus în foarte multe momente cu cea din debutul sezonului precedent.

Echipa din Zalău a făcut o primă repriză excelentă, apărându-se foarte bine și având în Raluca Kelemen un portar în zi mare. Peste toată lumea a fost, însă, Dana Abed-Kader (foto), absolut irezistibilă, autoare a nu mai puțin de 8 goluri din toate pozițiile  în primele 30 de minute. De cealaltă parte, bucureștencele au părut că au intrat cumva pe vârfuri, fiind surprinse de aplombul și viteza de joc a adversarelor. Interesant e faptul că Tomas Ryde n-a considerat necesar să solicite vreun time-out în prima repriză, încheiată la egalitate.

CSM-ul a început dezastruos repriza secundă în apărare, acolo pe unde Tecar a pătruns în repetate rânduri cu mare ușurință, iar Zalăul s-a desprins la 20-16 în minutul 40, după ce pe lista marcatoarelor s-a înscris inclusiv portarul gazdelor, Raluca Kelemen. Oaspetele au revenit în următoarele 5 minute, după câteva intervenții ale Jelenei Grubisic, egalând la 21 în minutul 46, după trei goluri consecutive înscrise de Klikovac, iar Gheorghe Tadici a cerut time-out. După acest moment, gazdele au ratat două aruncări de la 7 metri, apărate de Grubisic, iar CSM-ul a condus cu 23-21 în minutul 52, dar meciul era departe de a fi jucat. În următoarele 2 minute, speculând o superioritate numerică, ardelencele au înscris de 3 ori consecutiv preluând din nou conducerea, iar Tomas Ryde a solicitat pentru prima dată time-out.

S-a intrat la egalitate în ultimul minut, Dana Abed-Kader a marcat pentru 25-24 cu 55 de secunde înainte de final, apoi CSM-ul a solicitat time-out cu 32 de secunde înainte de ultimul fluier. Raluca Kelemen a fost eliminată când mai erau 22 de secunde, însă oaspetele n-au reușit decât o pasă greșită, iar Zalăul a obținut o victorie pe cât de surprinzătoare, pe atât de meritată.

HC Zalău – CSM București 25-24 (13-13) Arbitri: Paul Iacob / Silviu Savu

Zalău: Kelemen 1 gol, S. Abed-Kader – D. Abed-Kader 13, Nica 4, Tecar 3, Nichitean 2, Popescu 1, Severin 1, Mihart, Lazea. Antrenor: Gheorghe Tadici.

CSMB: Dedu, Grubisic – Perianu 5, Klikovac 5, Grbic 4, Moisă 4, Torstensson 3, Lekic 2, Pintea 1, Curea, Constantinescu. Antrenor: Tomas Ryde.

Foto: Ionuț Buharu (Facebook Hand-ball)

Un comentariu la „Senzație la Zalău: vicecampioana CSM București învinsă de cea mai tânără echipă din Liga Florilor

  • 01/09/2019 la 19:07
    Permalink

    La Zalau ,trebuia cartonas rosu si albastru la portar,si aruncare de la 7m.Regulaultimelor 30 de sec.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.