Senzație la Zalău: vicecampioana CSM București învinsă de cea mai tânără echipă din Liga Florilor

Bomba primei etape a Ligii Florilor a explodat în chiar ultimul meci al rundei, disputat la Zalău. Echipa lui Gheorghe Tadici a învins-o la limită pe CSM București, formație ce a adus în foarte multe momente cu cea din debutul sezonului precedent.

Echipa din Zalău a făcut o primă repriză excelentă, apărându-se foarte bine și având în Raluca Kelemen un portar în zi mare. Peste toată lumea a fost, însă, Dana Abed-Kader (foto), absolut irezistibilă, autoare a nu mai puțin de 8 goluri din toate pozițiile  în primele 30 de minute. De cealaltă parte, bucureștencele au părut că au intrat cumva pe vârfuri, fiind surprinse de aplombul și viteza de joc a adversarelor. Interesant e faptul că Tomas Ryde n-a considerat necesar să solicite vreun time-out în prima repriză, încheiată la egalitate.

CSM-ul a început dezastruos repriza secundă în apărare, acolo pe unde Tecar a pătruns în repetate rânduri cu mare ușurință, iar Zalăul s-a desprins la 20-16 în minutul 40, după ce pe lista marcatoarelor s-a înscris inclusiv portarul gazdelor, Raluca Kelemen. Oaspetele au revenit în următoarele 5 minute, după câteva intervenții ale Jelenei Grubisic, egalând la 21 în minutul 46, după trei goluri consecutive înscrise de Klikovac, iar Gheorghe Tadici a cerut time-out. După acest moment, gazdele au ratat două aruncări de la 7 metri, apărate de Grubisic, iar CSM-ul a condus cu 23-21 în minutul 52, dar meciul era departe de a fi jucat. În următoarele 2 minute, speculând o superioritate numerică, ardelencele au înscris de 3 ori consecutiv preluând din nou conducerea, iar Tomas Ryde a solicitat pentru prima dată time-out.

S-a intrat la egalitate în ultimul minut, Dana Abed-Kader a marcat pentru 25-24 cu 55 de secunde înainte de final, apoi CSM-ul a solicitat time-out cu 32 de secunde înainte de ultimul fluier. Raluca Kelemen a fost eliminată când mai erau 22 de secunde, însă oaspetele n-au reușit decât o pasă greșită, iar Zalăul a obținut o victorie pe cât de surprinzătoare, pe atât de meritată.

HC Zalău – CSM București 25-24 (13-13) Arbitri: Paul Iacob / Silviu Savu

Zalău: Kelemen 1 gol, S. Abed-Kader – D. Abed-Kader 13, Nica 4, Tecar 3, Nichitean 2, Popescu 1, Severin 1, Mihart, Lazea. Antrenor: Gheorghe Tadici.

CSMB: Dedu, Grubisic – Perianu 5, Klikovac 5, Grbic 4, Moisă 4, Torstensson 3, Lekic 2, Pintea 1, Curea, Constantinescu. Antrenor: Tomas Ryde.

Foto: Ionuț Buharu (Facebook Hand-ball)

Un comentariu la „Senzație la Zalău: vicecampioana CSM București învinsă de cea mai tânără echipă din Liga Florilor

  • 01/09/2019 la 19:07
    Permalink

    La Zalau ,trebuia cartonas rosu si albastru la portar,si aruncare de la 7m.Regulaultimelor 30 de sec.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *