Potaissa se impune clar la Constanța în derby-ul etapei / Ce a spus Horațiu Gal după victoria cu vicecampioana

Potaissa Turda a câștigat derby-ul etapei a doua din Liga Zimbrilor, pe terenul vicecampioanei HC Dobrogea Sud Constanța. Ardelenii au făcut o primă repriză foarte bună, având în Irimuș un portar în zi mare, echipa lui Horațiu Gal fiind net superioară pe atacul pozițional și speculând pe contraatac numeroasele erori ofensive ale adversarilor. De remarcat forma foarte bună a interului dreapta Cristi Ghiță, autor al unor goluri spectaculoase. Constănțenii au avut o evoluție ceva mai bună în mitanul secund, Chikovani a luat în mai multe rânduri jocul pe cont propriu, dar n-a fost de-ajuns, fiindcă gazdele nu au venit mai aproape de 3 goluri de turdeni. Pentru Constanța urmează returul din primul tur preliminar al Cupei EHF (duminică, ora 18) cu Antalyaspor, în timp ce Potaissa se pregătește de un nou meci tare sâmbăta viitoare, acasă, cu SCM Poli Timișoara.

HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA – POTAISSA TURDA 27-32 (10-17) Arbitri: Radu Iliescu / Doru Manea

Constanța: Vasile, Hendawi, I. Iancu – Chikovani 9, Omar 5, Nistor 4, Malinovic 3, Csog 3, Simovic 2, Andrei 1, S. Ignat, Mocanu, Ilie, Nikolic. Antrenor: Zvonko Sundovski.

Turda: Irimuș, Szopka, Fleșer – Ghiță 9, Cîntec 5, Talas 4, Thalmaier 3, Șandru 3, Szoke 3, Pavel 2, Lazăr 1, D. Iancu 1, Ghivil 1, D. Pop, Pințoiu, Totoi. Antrenor: Horațiu Gal.

Mă bucur că am spart gheața, fiindcă nu luasem niciun punct până acum la Constanța, de când suntem în Liga Națională. Am pregătit meciul foarte bine, în detaliu, băieții s-au pregătit foarte bine și s-au achitat foarte bine de sarcini. După ce am intrat cu 7 goluri la pauză, Radu Lazăr a atras atenția în vestiar că și CSM București a avut 7 goluri avans la Turda în etapa precedentă. Cei de la Constanța au intrat mai motivați în repriza a doua, era normal ca ei să aibă o perioadă mai bună, au revenit la minus trei și au avut atacul, dar am știut să contracarăm foarte bine fazele lor în acele momente și ne-am dus la patru goluri iar acolo cred că s-a terminat meciul. Eu zic că am obținut o victorie meritată, probabil că și Constanța acuză oboseala meciului din Turcia, din weekendul trecut, dar noi suntem mulțumiți că avem două victorii după două etape. Horațiu Gal (antrenor Potaissa Turda)

Foto: ActionFoto.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *