Derby însângerat câștigat de campioana Dinamo, după ce a revenit de la minus 5 la pauză

Ultimul meci al etapei a doua din Liga Zimbrilor a fost unul extrem de disputat, campioana Dinamo primind o replică foarte puternică, din toate punctele de vedere, din partea celor de la CSM București. Prima repriză a abundat în contacte dure, iar marocanul Alouini a părăsit terenul cu capul însângerat după un duel cu Militaru, acesta din urmă fiind descalificat, în timp ce coordonatorul campioanei a fost transportat la spital.  Mai mult, în ultimul minut al primei reprize, după o intervenție dură a lui Ramba, Bannour a ripostat și ambii jucători au fost descalificați. Altfel, CSM-ul a încheiat prima repriză cu un avans de 5 goluri, după o evoluție plină de imprecizii a campionilor.

Cea de-a doua repriză a fost mult mai liniștită din punct de vedere disciplinar, iar dinamoviștii și-au revenit, inclusiv pe fondul unei evoluții bune a lui Missaoui. În minutul 42, CSM conducea cu 21-19, după care campioana a reușit o serie de șapte goluri consecutive în următoarele 9 minute, care i-a asigurat a doua victorie consecutivă în campionat. CSM-ul, în schimb, a suferit al doilea eșec la rând după un meci în care a avut un avans consistent la pauză. Pentru Dinamo urmează primul meci din noua ediție a Champions League, pe 12 septembrie, în Elveția, pe terenul celor de la Kadetten Schaffhausen, în timp ce CSM-ul va căuta să obțină primele puncte din campionat la Făgăraș, duminica viitoare.

A fost un meci foarte greu, în condițiile în care ne așteptam la această replică puternică. Există o rivalitate mare între cele două echipe, să nu uităm că acum ceva timp am jucat cu CSM-ul finala campionatului. Ei și-au dorit foarte mult victoria, așa cum ne-am dorit-o și noi. Meciul a fost tensionat, cu o primă repriză destul de încărcată din punct de vedere al nervozității, chiar peste limita sportivității. Noi nu am putut să ne păstrăm concentrarea, am făcut destul de multe greșeli în atac, iar în apărare randamentul portarilor nu a fost cel cu care ne obișnuiseră. Am ieșit după pauză mult mai concentrați și mai motivați, am intensificat jocul în atac prin combinații rapide, care ne-au adus foarte multe situații de finalizare, pe care le-am fructificat. De asemenea, în apărare am fost mult mai mobili, am interceptat mingi, iar randamentul lui Missaoui a fost mult mai bun față de prima repriză, ajutându-ne să remontăm diferența de 5 goluri înregistrată la pauză și să câștigăm. Detaliile au făcut difernța în repriza a doua și mă bucur că am reușit să câștigăm un meci pe care mulți credeau că-l vom pierde. Sper ca Alouini să fie bine, fiindcă noi intrăm de săptămâna viitoare în focul competițiilor europene. Constantin Ștefan (antrenor principal Dinamo)

CSM BUCUREȘTI – DINAMO BUCUREȘTI 28-31 (15-10). Arbitri: Robert Harabagiu / Silviu Stănescu

CSMB: Krupa, Baciu – Georgievski 8, Bizău 8, Cricotoiu 5, Ramba 2, Caba 2, A. Esteki 2, Fotache 1, Militaru, Rotaru, Nica, Onyejekwe, Becheru, Mănescu. Antrenor: Daniel Anca.

Dinamo: Missaoui, Heidarirad, Lazăr – Mousavi 10, Campos 6, Kuduz 5, Gavriloaia 4, Bannour 2, Alouini 1, Asoltanei 1, Negru 1, Zulfic 1, Savenco, Hossu. Antrenor: Constantin Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *