Dinamo debutează în Champions League cu o remiză pe terenul campioanei Elveției

Campioana Ligii Zimbrilor a debutat în ediția 2019-2020 a Champions League cu un egal pe terenul campioanei Elveției, grupare ce are în componență jucători cu experiență, care au trecut pe la echipe mari, precum Csaszar, Sesum sau Montoro. De cealaltă parte, Dinamo a contat în premieră pe serviciile fostului pivot al lui Montpellier, valorosul Mamdouh Shebib. S-a încheiat egal, după ce ambele echipe au irosit atacuri în ultimul minut, dinamoviștii plătind tribut numeroaselor ratări în situații de unu la unu cu portarul advers. Gazdele au început mai bine și au condus cu 4-2 în minutul 7, după care Dinamo a revenit și a preluat conducerea, având chiar și 2 goluri avans, 9-7 și 10-8. ”Câinii” au intrat cu un gol avans la pauză, apoi cele două echipe au mers cap la cap, iar Kadetten a revenit în avantaj și a avut 23-21 în minutul 49, după ce Dinamo n-a înscris timp de 8 minute.

Mousavi a egalat la 24 în minutul 52, apoi campioana României a ratat de două ori ocazia de a trece la conducere, după ce Mousavi și Alouini au ratat în situație de unu la unu cu Pilipovic, iar Kadetten s-a desprins din nou la două lungimi, 26-24 în minutul 55. Cu trei minute înainte de final, Savenco a egalat la 27 cu o aruncare din propria jumătate în poarta goală și tot el a ratat un contraatac la 28-28, fiind blocat de Pilipovic când mai era un minut și jumătate. Mai mult, la faza următoare, Alouini a primit roșu direct după o intervenție la Csaszar, însă Negru a reușit o intercepție și Dinamo a avut atacul cu 50 de secunde înainte de ultimul fluier. Din păcate, Bannour a trimis o pasă greșită, iar gazdele au cerut time-out când mai erau 17 secunde, dar nu au reușit decât tot o pasă greșită, iar partida s-a încheiat la egalitate. În etapa a doua, Dinamo va juca acasă miercuri, 18 septembrie, cu suedezii de la Kristianstad.

KADETTEN SCHAFFHAUSEN – DINAMO BUCUREȘTI 28-28 (14-15) Arbitri: Fabian Baumgart / Sascha Wild (Germania)

Kadetten: Pilipovic, Biosca – Sesum 6, L. Maros 6, Kuttel 4, Csaszar 3, Frimmel 3, Ben Romdhane 2, Herburger 2, Beljanski 1, Schopper 1, Montoro, Tominec, F. Maros, Schelker. Antrenor: Petr Hrachovec.

Dinamo: Heidarirad 1 gol – Kuduz 6, Bannour 5, Mousavi 4, Alouini 3, Gavriloaia 3, Shebib 2, Asoltanei 1, Negru 1, Vujic 1, Savenco 1, Campos. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

Foto: Facebook Dinamo București Handbal Club

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *