Suspendări drastice dictate de Comisia Centrală de Disciplină pentru arbitri și observatori

Mult discutatele arbitraje din prima etapă a primelor eșaloane, de la partidele disputate în deplasare de echipele clubului CSM București, au intrat marți în Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Handbal. Astfel, arbitrii Paul Iacob și Silviu Savu, care au oficiat la partida HC Zalău – CSM București, au primit 10 etape de suspendare pentru „necunoașterea sau greșita aplicare a regulilor de joc și a celorlalte regulamente, influențând în mod direct rezultatul final al jocului,  coroborat cu neîntocmirea și netransmiterea la timp a raportului suplimentar necesar”.

Și observatorul meciului din prima etapă de la Zalău, Bogdan Anton, a fost aspru pedepsit, fiind suspendat 6 etape pentru „întocmire incompletă sau cu date eronate ale raportului de observare”.

Arbitrii partidei Potaissa Turda – CSM București, Adrian Nacu și Adrian Rucoi, au fost suspendați 5 etape pentru „necunoașterea sau greșita aplicare a regulilor de joc, care influențează în mod negativ desfășurarea jocului, dar nu influențează câștigarea jocului”.

De asemenea, Iulian Enache, observatorul meciului HC Buzău – CSM Focșani, din etapa a doua a Ligii Zimbrilor, a primit 4 etape de suspendare pentru „întocmirea incompletă sau cu date eronate ale raportului de observare”.

În ceea ce-i privește pe jucători, stelistul Martin Johannson a fost amendat cu 1000 de lei pentru „comportare nesportivă grosolană față de adversar”, în timp ce Robert Militaru (CSM București) a fost suspendat o etapă și a primit o amendă de 500 de lei pentru „fault care pune în pericol sănătatea celui faultat”.

Foto: Mădălina Donose

Sursa: frh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *